Rullestol

Universell utforming

Del på Facebook

Hei bloggen! 

Skolens kuleste linje, SE:Oslo er godt i gang med å SE Oslo. Vi har blant annet utforsket hvordan det ligger an med den universelle utformingen i Oslo by. Her møter vi både bra og dårlig tilrettelegging når vi begir oss ut på en hel dag i rullestol. 

Vi var så heldige å få møte Tone Ingeborg Torp før vi skulle ut (å rule) i rullestol. For en dame sier jeg bare! Hun fortale oss om seg selv og hennes utfordringer som en rullestolbruker i samfunnet, samtidig som hun var så positiv, glad og engasjert. Vi lærte masse.

Tonetorp

­­Dagen i rullestol var krevende for veldig mange av oss. Det å plutselig bli tatt ifra friheten til å gå hvor man vil var skikkelig tøft. Man føler seg så hjelpeløs og sett ned på.
Jeg synes noe det vanskeligste ved å sitte i rullestol var å spørre om hjelp, fordi de som var villige til å hjelpe var hjelpetrengende selv, som f.eks. rusmisbrukere, en dame med barnevogn og en mann på krykker. 

Vi har også prøvd oss på en blindeløype. Det var skikkelig skummelt og vanskelig, for her må man konsentrere seg om lyder og teksturer, overflater og lignende.

I denne perioden har vi lært utrolig mye som vi skal ta med oss videre i livet.


Hilsen fra jentene på SE:OSLO