5

Stakkar oss

Del på Facebook

 

SE:Oslo bruker Oslo som klasserom. Vi dro for å se fotoutstillingen "Stakkars oss som bor i Oslo". Utstillingen viser innbyggernes sine egne Oslo-bilder. Her er hva frilansjournalistene Aina Kristiansen og Hanna Norberg som står bak utstillingen med bakgrunn i deres blogg med samme navn, "Stakkar oss" sier: 

"Velkommen til en kjærlighetserklæring til en av Europas mest utskjelte hovedsteder.

Hvorfor elsker vi å hate Oslo? Og hvorfor kan vi samtidig ikke få nok av byen vår? I over to år har bloggen Stakkars oss ironisert over vårt forhold til Oslo ved å presentere innsendte Oslo-bilder. Med sine humoristiske kommentarer har bloggen vekket latter og diskusjoner, og sakte men sikkert har den bidratt til å endre Oslos selvbilde. Fra å være en by med mindreverdighetskomplekser og frynsete rykte, er Oslo i stigende grad en hovedstad som vekker stolthet og entusiasme både på hjemme- og bortebane.

Fotoutstillingen Stakkars oss som bor i Oslo er en real kjærlighetserklæring til byen og til alle oss som ikke vil bytte den ut med verken New York eller Berlin."

På utstillingen var det blant annet en vegg hvor vi kunne skrive hva vi likte best med byen vår. Vi måtte smile av at noen mente det var "hestene" og "at det ikke er Bergen"... 

"Stakkar oss" på SE:Oslo som har denne vakre byen vår som klasserom. 

Se flere bilder på bloggen til: 

http://stakkarsoss.no/