IMG 0013 1

Praksis på Blå Kors

Del på Facebook

 

Heisann! 

I flere uker har vi vært en gjeng fra SE:OSLO som på onsdager og torsdager har jobbet som frivillige på Blå Kors kontaktsenter. Blå Kors kontaktsenter er en plass for rusavhengige og hjemløse, hvor de kan komme, få servert varme måltider og slappe av før de må ut i den vante hverdagen igjen.

Disse dagene på Blå Kors har vært som høydepunkter for oss. Dagene har kanskje vært de mest givende vi har hatt på lenge. Vi har blant annet vært velkomstteam, stått i kantinen, snakket med folk, lyttet, smilt og vi har ledd (MASSE!).

Det er så godt å se at det finnes muligheter og et sted og gå til. Et sted der gjestene kan føle seg trygge og velkommen. De ansatte og alle frivillige gjør en fantastisk jobb. Ved å jobbe på Blå Kors har også vi fått oppleve å bli sett. Vi har fått mye så mye skryt av gjestene. De viser oppriktig glede for alt de får og alt vi gjør. De viser så beundringsverdig mye takknemlighet. De setter pris på at de kan få være et sted i kalde morgentimer og takker alltid for maten før de går. Arbeidet som blir gjort er slik både en glede for gjestene og en glede for oss.

Etter å ha jobbet på Blå Kors har vi blitt mer beviste på å få kontakt med mennesker på gata. Vi vet hvor mye det kan påvirke dagen deres, men også vår dag. Monica hadde en fin opplevelse da hun en dag var litt nedfor, men allikevel valgte å møte blikket og smile til en som satt på gata. Han merket kanskje at selv om hun smilte til ham, hadde hun ikke en bra dag, så han sa "Now what's wrong, it's going to be okay." For Monica forandret denne enkle setningen dagen hennes. Å oppleve å bli sett og møtt med denne positiviteten til en mann som sitter på gaten gjorde på en merkelig måte dagen hennes bedre. Monica opplevde at ved å se et menneske ble hun selv sett.

Du har kanskje ikke nok penger i din lommebok til å glede hver en hjemløs. Men et smil vil glede så mye mer enn du tror, eller hva med å si hei, eller kanskje starte en samtale? Disse menneskene er ikke farlige, de er som deg og meg!

Dagene på Blå Kors har gjort oss mer bevisst på at:

Smilet er den korteste avstanden mellom to mennesker.

 

Silje, Karla, Janne, Monica og Robin