t-bane.jpg

HEI KOMMENDE SE:OSLO ELEV

Del på Facebook

Hei du kommende SE:OSLO elev. 

Jeg har lenge tenkt at jeg vil jobbe innenfor helse og omsorg, men aldri klart å bestemme meg for hvilken utdanning jeg skulle begynne med for å komme meg dit. Etter videregående var hodet et eneste surr av forventninger fra alle kanter. Men så ble jeg tipset om SE:OSLO, leverte søknad, takket ja til skoleplass og har ikke angret en dag siden! 

Temaene som taes opp i lenestolklasserommet er ikke alltid like lystbetonte, men absolutt samfunnsaktuelle og nødvendige å sette lys på. I dette rommet fikk jeg god bruk for, dratt nytte av og utviklet mitt engasjement for de mindre privilegerte gruppene i samfunnet vårt og god veiledning til veien videre. 

Gjennom samarbeid og diskusjoner i klasserommet, ekskursjoner til institusjoner og organisasjoner tok SE:OSLO året meg gjennom et eventyr av funksjonsnedsettelser, eldreomsorg, barnevern, rusavhengighet, vold i nære relasjoner og prostitusjon. Dette gav meg både erfaringer og relasjoner jeg ikke kan være takknemlig nok for. 

I løpet av mine dager på SE:OSLO har undervisningen, praksisen og relasjonene lært meg å vise respekt for medmennesker jeg ikke en gang var klar over at var en del av samfunnet mitt, kvitte meg med fordommer jeg ikke en gang viste jeg hadde. I tillegg til å veilede meg til en utdanning der jeg garantert vil dra nytte av mitt behov og engasjement for å ta vare på de rundt meg. 

Sist, men ikke minst vil jeg utnevne klassens lærer som den mest engasjerte, kjærligste og mest pedagogiske gruppelederen jeg har vært vitne til. Som elev på SE:OSLO er det ingen tvil om at du kommer til å føle deg sett og ivaretatt. 

Hverdagen i løpet av et året var fylt med diskusjoner, refleksjoner, opplevelser og relasjoner som jeg enda bærer nært hjertet. 

 

Sunniva, elev 2018-2019