3B 490X326

Har du lyst til å lære, oppleve og bli engasjert, er T/R Verden linja for deg!

SE:VERDEN
Del på Facebook

Av Jon Sivert Valle, Elev T/R Verden

Er du ute etter noe nytt å se på, ta på, føle på eller rett og slett lære noe nytt, da leser du på riktig side. Hvis ikke interessen din er fanget, forsett å les likevel! Kanskje mine erfaringer får deg til skifte mening?

Linja jeg har valgt på denne skolen heter T/R Verden. Dette er en linje der vi tar opp diverse globale spørsmål og har i den forbindelse studieturer som går til Sør-Afrika og Palestina. Hele november var vi i og reiste rundt i Sør-Afrika. En tur som virkelig har satt sine spor.

Grunnen til at vi dro til Sør-Afrika var for å lære og forstå kulturen, samtidig som vi så på apartheid og ettervirkningen av den lange kampen mot det rasistiske styret. Kan stadfeste det for deg allerede nå at Sør-Afrika er det mest fargerike landet jeg noen gang har vært i. Er ikke uten grunn at det kalles for «the rainbow nation». Landet byr på så utrolig mye. Sør-Afrika er så mye mer enn apartheid og hiv/aids. Det gode humøret, gjestfriheten, kontrastene, maten(kylling og ris, de spiser ikke annet!), townshippene, det kulturelle mangfoldet, sosiale forskjeller og dyrelivet. Dette og mye mer er hva Sør-Afrika virkelig handler om. Må selvsagt nevne de fantastiske store rompene til damene der ned. Veldig fascinerende! Sikker på at det går fint å servere middag på en.

Som du kanskje har skjønt så handler ikke T/R Verden bare om å reise, men også om å skape engasjement. Det finnes mye urett i verden, så det å vite hvilken sak du skal engasjere deg i eller hvordan du skal gjøre en forskjell kan være et vanskelig valg. Her lærer du mye om forskjellige organisasjoner, hva de står for og hvordan de går frem for å forandre verden. Vi lærer også hvordan vi som forbrukere kan bli mer beviste på valg av produkter vi kjøper. «Er varene vi kjøper laget i hensyn til menneskerettighetene?» er eksempel på spørsmål vi stiller oss.

Nå forbereder vi oss på turen til Palestina, – en ny tur jeg er sikker på vil gjøre sterkt inntrykk!

Så hvis du føler at du har lyst å lære, oppleve og bli engasjert, da er dette linjen for deg! Løp og søk : )