Loevebilde

Safari i Pilanesberg, Sør-Afrika

SE:VERDEN
Del på Facebook

Safari er som en fisketur. Noen ganger får man fisk, andre ganger ikke. Det kan ikke forhånds-bestilles – da må man velge å gå i en dyrepark, der man vet hvor dyrene er til enhver tid, innenfor begrensede områder.

T/R Verden besøkte i helgen Planesberg National Park i North West provinsen i Sør-Afrika. Parken er stor med sine 55 000 hektar (550 000 mål), og har alle afrikanske dyr, inklusive «The big five»; bøfler, nesehorn, leoparder, elefanter og løver. 

Elefant

Vi var med på guidet tur i åpen bil både under soloppgang og solnedgang, i tillegg til tur med våre egne minibusser. Det ble fort klart at dette skulle bli helgen for løve- og elefantopplevelser. Noen ganger bruker man hele oppholdet på å finne løver og elefanter, og er man heldig kan de sees på lang avstand. Denne gangen hadde vi både løver og elefanter nært rundt oss så lenge vi ønsket. Med guide kommer man inn i parken før vanlige turister, kl. 05:00  om morgenen, og vi kjørte rett på en gruppe løver som akkurat hadde tatt et bytte. Hyener og rovfugler hang rundt for å se om de kunne få tak i noe, men det fikk de ikke så lenge løvene holdt seg nærheten, og det gjorde de så lenge vi var i Pilanesberg. Noen av elevene skvatt til da en løve kom gående helt inntil den åpne bilen, mens vi spottet en annen på den andre siden.

Hunnloever

Og da vi støtte på en en gruppe elefanter litt senere, kom den største helt inntil lastebilen (som den er større enn), kastet en kvist mot oss, og stirret anklagende. Da gikk det et skrekkens sukk på bakerste rekke, som ikke kom seg unna. Heldigvis lot den det bli med det. Tidligere opplevde vi en elefant som kom mot oss med flagrende ører (dårlig tegn), men vi kom oss unna i tide.

Elefant 2

Vi støtte også på en annen hannløve som hentet en sebra den hadde liggende fra tidligere. Vi så også nesehorn, giraffer, sebraer, wilderbeast (gnu), kudu, impala, springboek og andre antiloper på nært hold.

En safari er bedre enn den beste fisketur!

Nesehorn

Hanloeve