Global1

World Impact Day og Globalløp i KwaZulu Natal

SE:VERDEN
Del på Facebook

T/R Verden er i Durban, Kwa Zulu Natal. Denne uka har vi deltatt i Sør-Afrika YMCAs ledertreningsprosjekt S2C, From Subject to Citizen, sammen med Local Action groups og Y-Arts groups i Durbanområdet. Siste dagen av dette opplegget ble det for første gang i Sør-Afrika YMCA arrangert globallløp.

I forbindelse med Verdensbevegelsen av YMCA sin World Impact Day arrangeres det Globalløp på flere arenaer både rundt Durban og i Cape Town. World Impact Day er en internasjonal markeringsdag mot fattigdom. Sammen setter vi her fokus på bekjempelse av fattigdom.  KFUK-KFUM Global lanserte i 2011 Stop Povery-kampanjen, og når Sør-Afrika YMCA nå for første gang arrangerer Globalløp er det som en del av denne kampanjen også.

Rønningen Folkehøgskole samarbeider både med Sør-Afrika YMCA og KFUK-KFUM Global om Globalløp hjemme på skolen, der målet er å samle inn kr 100.000 til Sør-Afrika YMCA sitt arbeid.

Som partnere er det flott at Sør-Afrika også arrangerer globalløp slik at vi løfter sammen.  Vi forventer å samle inn mer penger på norsk side, men symbolikken i at vi gjør dette sammen er veldig god. Samtidig med Globalløpene i Sør-Afrika, har også flere andre land arrangert globalløp til inntekt for Sør-Afrika YMCA sine programmer.

T/R Verden ble delt i fire grupper, og deltok på fire ulike arenaer i løpet av dagen. Bildene i denne artikkelen er fra townshipen Kwa Mashu, som har store utfordringer knyttet til fattigdom og tilhørende problemer.

Det er bare å forberede seg til Rønningens Globalløp våren 2014! Sammen står vi sterkere!