Damaskus gate militæ.jpg

Jerusalem - besøk av T/R Verden

Del på Facebook

Etter en drøy uke på Vestbredden hadde T/R Verden tre dager i Jerusalem. Det har vært veldig spent i området den siste tiden pga Israelske myndigheters stengning av Al-Haram ash-Sharif, høyden der Al Aqsa Mosqeen ligger, og jødenes tidligere tempel lå inntil år 70 e Kr. Jerusalem som hellig by for tre religioner opplever ofte svært spente situasjoner, men Al Aqsa har likevel ikke vært stengt de siste 800 år.

Jerusalem 14 .jpg

Etter fredagsbønnen denne fredagen var det ventet nye opptøyer, men det hele gikk rolig for seg etter torsdagens forhandlinger mellom Israels startsminister Netanyahu og Jordans King Hussein, fasilitert av Untenriksminister John Kerry i Amman. Likevel var byen full av militær og politi, klare med tåregassgranater og maskingevær.

Jerusalem 14 -.jpg

Under vårt opphold hadde vi en guidet tur med Israeli Committee against House Demolition ICAHD, vi møtte Representative Office of Norway in PA, Council of the Religious Institutions of the Holy Land (som er fasiltert fra Norge) og besøkte viktige religiøse steder i byen.

Mange fikk også shoppet litt, både i Øst- og Vest-Jerusalem. Vi holdt oss på god avstand fra mulige opptøyer under fredagsbønnen, men snakket litt med både soldater og innbyggere i Jerusalem dadet var klart at alt ville gå rolig for seg.

Vi avsluttet turen med en kveld langs strendene i Tel Aviv.

Tel Aviv 1.jpg