Citadel Amman.jp

T/R Verden i Jordan

Del på Facebook

T/R Verdens tur til Midtøsten begynte i år i Jordan.
Første dag med utforsking av hovedstaden Amman, med guidet vandring i den gamle bydelen. Amman er kjent for sin historie med bevarte rester fra det romerske imperiet, og vi besøkte Citadel og The Roman Theatre. Regnet holdt på å skylle oss vekk, men etter å ha tørket opp og skiftet klær, kunne vi innta markedene og restaurantene i området.

 Roman Theatre Amman.jp

Dagen etter dro vi tidlig avgårde til Mount Nebo, fjellet der historien forteller at Moses fikk se inn i "det lovede land" etter 40 års vandring i Sinaiørkenen etter utvandingen fra Egypt. Historien sier også at han døde nettopp her, og Pave Paul erklærte fjellet for et hellig sted for kristne i 2000.

Vi dro videre til byen Madaba som er kjent som et gammelt handelssentrum i Midtøsten og ikke minst for sin mosaik kunst.

For mange var nok høydepunktet å bade i Dødehavet. Fordelen med å bade i Dødehavet på Jordansk side, er ar at man ikke kommer i konflikt med BDS kampanjer mot israelske anlegg på den okkuperte Vestbredden. Denne dagen var det store bølger, og mange hadde vasnker med å holde saltvannet unna øynene. Ikke minst noen av gutta som tenkte det var like greit å hoppe ut i vannet fra en brygge. Da har man bare seg selv å takke når det svir i øyne og nese...

Dødehavet Jordan.jp