SAM 7036

Kirkebesøk i townshipen Langa

SE:VERDEN
Del på Facebook

T/R Verden har tradisjon for å besøke metodistkirken i townshipen Langa den siste søndagen før praksisperioden tar til.

Langa er den første townshipen som ble etablert i Cape Town, etablert i 1927. Langa er kjent som en township der mye av Anti-Apartheid motstanden i Cape hadde sitt utspring. Under anti-pass demostrasjonen 21 mars 1960 (kjent som Sharpeville massakeren) ble også flere drept av regjeringens sikkerhetsstyrker i den fredelige demonstrasjonen i Langa.

«Å synge så taket løfter seg» er et uttrykk som med rette kan brukes når man besøker denne kirken. Kirken er alltid helt full, og de som kommer, er pyntet i sine fineste klær.  Ved å ta en kjøretur i området og se de svært ulike forholdene innbyggerne av Langa lever under, er det overraskende for flere at alle er så pent kledd.  Men det handler nok om verdighet, og kjærligehten til og respekten for kirken i det sør-afrikanske samfunnet. Videre handler det om håp. Håp om at livet skal bli bedre, om at de som er syke, skal bli friske eller leve med sykdommen under best mulig forhold. Og ikke minst dimensjonen om et bedre liv hos Gud når det jordiske livet ender.

T/R Verden ble tatt i mot og ført fram til de fremste benkeradene i kirkerommet.  Her var det sang og dans hele veien igjennom, og det gjorde sterkt inntrykk på elevene å se det engasjementet, den kjærligheten og omsorgen som kom uttrykk i denne kirken.

 

Bilde 50

SAM 7030