SAM 7112

I Oslo er du nær begivenhetene

Del på Facebook

Rønningen Folkehøgskole er Oslos eneste folkehøgskole, og med nærheten til byen kan vi delta på både planlagte og improviserte arrangementer. I tillegg til å bruke byen aktivt ved å besøke institusjoner, organisasjoner og ulike aktører som deltar i debatten rundt globale forhold, har vi på T/R Verden også  anledning til å bli med på markeringer som oppstår i den politiske konteksten vi er en del av i Oslo.

I september 2014 fikk T/R Verden billetter på de første radene i Oslo konserthus da Desmond Tutu, hans datter Mpoh Tutu og Geir Lippestad samtalte om tilgivelse. Desmond Tutu ledet Sør-Afrikas forsoningsprosess Truth and Reconciliation Commission. 

 Tutu

 

Tidligere samme år, mai 2014, kunne klassen før ønske Dalai Lama velkommen til Norge utenfor Stortinget, i mens både regjeringen og stortingspresidenten avslo å møte ham, da de valgte å ta mer hensyn til Kinas direktiver enn å markere Norge som en nasjon som tar moralsk ansvar.  Se hvordan Desmond Tutu beskriver nettopp dette.

SAM 7139 SAM 7101    

Mai 2015 deltok T/R Verden igjen i en papirbåtmarkering utenfor Stortinget til støtte for båtflyktninger med et krav til regjeringen om å gjøre noe med situasjonen, kortsiktig ved å ta i mot flyktninger som rømmer fra krig, sult og undertrykkelse i land som Syria, og videre for å bidra til å forbedre situasjonen globalt.

Papirbåtaksjon 2.JPG

 

T/R Verden deltar hvert år på CNNs direktesending fra Oslo Rådhus rett i etterkant av fredsprisutdelingen. Her fra sendingen med vinnerne i 2014; Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi.

 IMG 1027

Da Sør-Afrikas president, Jacob Zuma, besøkte Norge før FNs Klimatoppmøtet COP17 i Durban 2011, var T/R Verden med å markere oppfordringen til Zuma som vert om å sørge for et verdig forhandlingsresultat.

IMG 0728

 

Gjennom året besøker vi bl a Minitinget og Stortinget, FNNobels Fredssenter, Antirasistisk Senter, NORAD, Globaliseringskonferanse, Holocaustsenteret, Synagoge, Moskee, Museer, filmfestival og konserter, ulike organisasjoner innenfor vårt landskap, og det byen til en hver tid har å by på...

SAM 5755

 

T/R Verden på besøk i Det mosaiske trossamfunn på St. Hanshaugen og hos World Islamic Mission i Åkerbergveien.

 Synagoge Moské

 

Globaliseringskonferansen 2014 hdde mange kulturelle innslag

Kultur Globaliseringskonfereansen

Ulike events, aksjoner, demonstrasjoner og punktmarkeringer kommer opp i Oslo hverdagen gjennom et skoleår.  Her fra KFUK-KFUM Globals Stop Poverty Party i Spikersuppa:

Stop Poverty Party