Synagoge

Besøke hos religøse institusjoner i Oslo

SE:VERDEN
Del på Facebook

T/R Verden forbereder tur til Jordan, Israel og Palestina. Konflikten i Midtøsten har også religiøse elementer. Vi har den siste uka besøkt Det Mosaiske Trossamfunn på St. Hanshaugen og World Islamic Mission i Åkerbergveien.

Moské

Vi har hørt historier om hvordan det er å være en religiøs minirotet i Norge, om fiendebilder også i vårt samfunn som må brytes ned, og hvordan ekstremisme i flere leire skaper feilaktige oppfatninger av både moderate jøder og muslimer i Norge

 

Vi har også besøkt Holocaust senteret på Bygdøy i denne prosessen.

Under kirkeuka fro fred i Palestina og Israel har vi hatt besøk av den israelske aktivisten Yonathan Shapira.  Han støtter boikot av sit eget land Israel, for at hans egen regjering skal tvinges til fresprosesser med det palestinske folk.