Sykkeltur i Soweto 2015

Sykkeltur i Soweto

Del på Facebook

T/R Verden begynner ofte sine studieturer i Sør-Afrika med en sykkeltur i Soweto. På denne måten får man et unikt innblikk i ulike områder og ulik levestandard. På sykkel kan man ta seg rundt i områder der man ikke kommer fram med bil. Og ikke minst er det mye lettere å få kontakt med lokalbefokningen fra sykkelen.

I år har vi møtt mange barn som ønsker å bli tatt bilde av, leke, hilse og gjøre seg til.  Vi har testet en lokal sheeben og  syklet forbi historiske områder som Orlando West, som er arnestedet for motstanden mot Apartheid: Der har vi sett Hector Pieterson Museum, besøkt gata der både Mandela og Tutu har bodd og syklet tilbake til Soweto Backpackers hvor vi bor.

Soweto gjør alltid inntrykk! Det gjorde også dagens besøk på Apartheidmuseet i Johannesburg.

 

IMG 4188

 IMG 4213

IMG 4207   IMG 4144

IMG 4139