IMG 5276

Eunice Mlotywas Iliwa prosjekt i Khayelitsha

SE:VERDEN SE:OSLO
Del på Facebook

 

Enice Mlotywa er en venn av Rønningen Folkehøgskole. Hun driver et prosjekt i Khayelitsha township utenfor Cape Town.  Khayelitsha er den største townshipen i Cape Town med ca 2,2 millioner mennesker.

For 15-20 år siden valgte Eunice å slutte i jobben som hushjelp hos en hvit famile, og heller gjøre en innsats i sitt lokalmiljø. Behovet her er stort, og gjennom Iliwa har mange kvinner, de fleste HIV smittede, fått hjelp til inntekt gjennom Iliwas virksomhet. Her sys det skoleuniformer, og mange driver med perleprosjekter for Monkeybiz.

T/R Verden har besøkt Eunice siden 2006, og har gjennom årene bidratt med noen små midler fra et flaskepantprosjekt på skolen som gjør forskjell i Iliwas virksomhet.

Enice er et vakkert menneske, som deler bamseklemmer til alle hun møter, som møter alle med sang, og som hjelper alle hun kan drevet av kjærlighet. En helg i måneden legger hun ut madrasser i hele huset sitt (som i dag brukes først og fremst som produksjonslokaler for Iliwa), slik at ungdom i Khayelitsha kan være hos henne og snakke om utfordringer i livet.

 

Her er video fra vårt siste møte med Eunice og Iliwa, der T/R Verden og SE:Osloer på besøk i Khayelitsha etter at Iliwa har fått en donasjon i vinter til en Overlock Sewing Machine: