Sigurd

Dagbok fra Norgesturne med Ten Sing Norway

Del på Facebook

Bergen

Klokken var 07.00 den 8. November og bussen var full av en gjeng spente Ten Sing Norwayere som skulle ut på sin første Norgesturné. Første stopp var Bergen. Etter en hyggelig middag hjemme hos Elise Beate Lowzow, ble vi tatt imot på Ynglingen, før vi trasket bort til St. Jakobkirken for en hyggelig stund med kaker, boller og kaffe sammen med tidligere Ten Sing Norwayere.

Dagen etter reiser vi til Skjold kirke for å ha til seminardag. Klokken 10.30 ankom deltakerne, og vi startet med lek og felleskor. Stemningen var på topp, og de 21 deltakerne fikk etterpå prøve seg på seminarene dans, drama, musikalsk ledelse/direksjon, teknikk, foto/video, band eller solist. Som avslutning på seminaret ble det satt sammen en miniforestilling, hvor hvert av seminarene fikk vise fram hva de hadde jobbet med. Så mye kreativitet på en dag! Etter seminaret reiste hele Ten Sing Norway-gjengen hjem til Roald Renså, der vi koste oss med hjemmelaget pizza.

1488428 10151793325450671 126909289 N

Man kan vel ikke reise til Bergen uten å oppleve utsikten fra Fløyen? Søndag morgen tok vi Fløibanen opp, hvor alle tilstedeværende fikk oppleve You're The Voice i flashmobversjon. Resten av formiddagen ble brukt til å øve til show, før vi spiste middag og kjørte til Fana kulturhus. Etter to timer intensiv rigging startet showet. Første showet på turné var en spennende opplevelse. Tusen takk til alle i riggeteamet som jobbet på spreng for å få så god lyd som mulig på veldig kort tid.

Haugesund

Mandag morgen pakket vi sakene og utstyret, og reiste videre til Haugesund og Haugland krets. Vi kom fram til KM-huset i Haugesund og startet forberedelsene til LIV-samling. Hele 90 LIV-deltakere fylte det fire etasjes store huset. De fikk lære litt om ettåringsprogrammene i KFUK-KFUM og de fikk velge mellom ulike seminarer som stepdance, band, teknikk, andakt, direksjon, drama og flere. Det var veldig hyggelig å møte så mange unge ledere i kretsen som driver med mye forskjellig kirkelig arbeid. Da seminaret var ferdig, ble alle i Ten Sing Norway hentet av vertsfamiliene sine som vi skulle bo hos resten uken. 

Tirsdagen startet med en felles samling på KM-huset, hvor vi startet med planlegging og forberedelse til mye av det som skulle skje resten av uka. På ettermiddagen reiste vi til Kopervik og Synzigus Ten Sing, for første enhetsbesøk i Haugaland krets. Etter en hyggelig middag, startet øvelsen. Øvelsen gikk for det meste ut på å samspille kor og band, før de skulle opptre på Good Night (kveldscup og konsert), på fredagen. Vi danset fellesdansen og holdt andakt.  

Onsdag ble gruppa delt i tre team. Team 1 besøkte Keystone Singers som holder til på KM-huset midt i sentrum av Haugesund. Her fikk vi oppleve en kjempehyggelig gjeng, som ikke sparte på maten og som vi koste oss utrolig med under øvelsen. Keystone fikk lære både fellesdansen og sangen Roar (som er med i showet til Ten Sing Norway).

Team 2 besøkte One Way Ten Sing. Pizza og is stod på menyen der da vi kom. Der jobbet de fram mot Good Night, så vi hjalp dem med samspill mellom kor og band, og fikk inn noen kreative kormoves. De lærte også fellesdansen vår.

Team 3 reiste til Bømlo rundt en 1,5 times reise fra Haugesund. Her fikk vi møte Bømlo Ten Sing med over 100 medlemmer. Før øvelsen spiste vi taco sammen med styret og gruppelederne. I tillegg til at vi kom med innspill til det Bømlo Ten Sing øvde til konserten de skulle ha en uke senere, lærte vi bort festivaldansen og holdt en andakt.

Torsdag var vi delt i to. Team 1 reiste til Rossabø kirke for å være sammen med minikor og tweens. Vi startet besøket med en middag sammen med lederne, før 3 til 5-åringene kom for å synge, tegne og leke med oss. Kl. 18 startet tweensøvelsen, med felleskor, matlaging, gitar og lek. Barna storkoste seg og det var mye energi hos tweensene. Vi avsluttet øvelsen med en andakt som vakte fram undring og mange spørsmål.

Mens dette skjedde, var team 2 og 3 på Sveio hos Sveising. Der spiste de pizza før øvelsen startet. Øvelsen bestod av å lære bort Roar og fellesdansen i tillegg til litt terping på egne låter, før det hele munnet ut i en felles konsert med Sveising og Ten Sing Norway. En absolutt suksess.

Kvelden og happeningen som vi hadde ventet på hele uka, kom på fredagens Good Night, en konsert med alle Ten Sing-gruppene på Haugalandet etterfulgt av turnering i volleyball og dogdeball. Ten Sing Norway sang Pompeii på konserten, og vi danset fellesdansen med alle sammen. Vi stilte også med både dommere og egne lag i turneringene. Det var veldig morsomt, selv om vi ikke kom helt til topps. Det viktigste er jo å delta.

På lørdag formiddag reiste vi hjem til Ida Marie Munthe Sakseide for å spise lunsj. Deretter reiste vi til Torvastad ungdomshus, og begynte å rigge til minikonsert der. Det var stor stas å holde nesten hele showet vårt i Haugaland også. Etter konserten og en kjapp omrigg, startet Ten Sing-øvelsen med Good News. Vi hadde både felleskor, fellesdans, band, drama og dans, i tillegg til at det ble holdt en andakt. Etter øvelsen stod det klart hamburgere på bordet, og vi spiste i hyggelig lag sammen med Good News.

Da måltidet var slutt, startet klubben. Da hadde vi kampkveld med tre lag som konkurrerte i øvelser som «gjett kjendisen» og «nynn sangen og la laget gjette». Stemningen var virkelig på topp. Siden det i tillegg var Impact Day, hadde vi også en liten presentasjon av Stop Poverty-kampanjen (les mer om den på stoppoverty.com) som Ten Sing Norway er med på å fronte. Vi forlot Torvastad i 23-tiden, etter en lang og  innholdsrik dag.

Siste dag på turné, og vi skulle delta på gudstjeneste i Vår Frelsers kirke i Haugesund sentrum. Det var en gudstjeneste i samarbeid med menigheten og KFUK-KFUM, og Kristian Knapstad (programsjef i KFUK-KFUM), Keystone Singers og Ten Sing Norway var med på å lage og gjennomføre gudstjenesten. Ten Sing Norway stilte med sang, forbønn, tekstlesning og kollektinnsamlere. Det ble en veldig fin gudstjeneste, som endte med at Ten Sing Norway og Keystone Singers sang Roar sammen. Etter gudstjenesten var det duket for kirkekaffe, før vi tok fatt på hjemreisen etter ti dager på turné.

Takk til alle som har holdt turnéen så bra som den ble, og takk til alle vi fikk komme på besøk til. Håper vi ser mange igjen. Vi har hatt en fantastisk tur!