I det stille kan man høre klokkene ringe inn til den andre adventsuken. Julehandelen er i gang, kakebakingen står for tur og julesangene spilles på full guffe, selv her på Rønningen. I denne juletiden har vi nå bestemt oss for å ta frem koppen med varm gløgg og PC-en. Det er mimretid. Vi vil i dette blogginnlegget ta dere gjennom høstens opp og nedturer.

 

Etter flere uker med hardt og til tider svært effektivt show-arbeid, kunne vi som Ten Sing Norway 16/17 endelig presentere showet vårt “En lys idé”. Vi hadde en vellykket premierehelg her på Rønningen, og ved godt mot, høye forventninger og spente sinn dro vi ut i det store Norge på showturné!

Planen for showturneen var som følger:
(se bilde)

Turneen var definitivt vellykket! Vi fikk masse applaus etter alle showene og koste oss stort sett hele gjengen, hele tiden. Vi møtte dog på noen utfordringer på turen, lange bussturer og trange/harde soveforhold (pluss en nattcup med opptredener 20:30, 24:00, 02:00, og 04:00) førte til lite og dårlig søvn for noen.

Tross dette var humøret i gruppa alltid godt! Vi ble flinkere og flinkere til å rigge, ta vare på hverandre og oss selv, og også mer bevisste på hverandres behov. Hadde det ikke vært for det fantastiske publikummet vårt, hadde ikke denne turneen vært den suksessen den var. Mengden publikummere varierte stort (fra omtrent 50 i stavanger, til 450 konfirmanter på Måløy), noe som gjorde at hver forestilling fikk sitt særpreg.

Her er noen høydepunkter fra turneen:

  • Få “takk for besøket”-gave i Hamar i form av ørepropper til hele gjengen. Innmari lurt å ha med seg på resten av turen! (#busslivet)

 

  • Avslutningsnummer etter show sammen med Ten Singere fra Trondheim.

 

  • En noe sliten gjeng med show klokka 0200 under nattcup på Måløy.

 

  • Å bo hos vertsfamilier i Bergen og Stavanger (takk for vidunderlig behandling<3).

 

  • Sviktende sikring i Grimstad som førte til 0 scenelys og bruk av taklys under hele showet.

 

  • Være med i startprosessen til det kommende Halden Ten Sing!

 

Alt i alt var turneen en slitsom, men helt unik, innholdsrik, betydningsfull og lærerik reise. Takk til alle som var og så på oss, som deltok på seminarer og som tok oss imot i alle de flotte byene vi besøkte! Vi gleder oss til å møte enda flere flotte mennesker når vi reiser på norgesturné i januar/februar neste år!

LONDON

Foto: Elise Vik Nordbrønd

Etter 10 intensive dager på Norgesturné med program fra 08-23 hver dag, var det godt å få et avbrekk fra den ellers så travle hverdagen, i London. Ja dere leste riktig. 15.-18. november dro vi i Ten Sing Norway 16/17 til verdens navle, britenes hovedstad, London! Vi var alle enige om at vi jevnt over var slitne etter turnéen, men sett på alle opplevelsene i etterkant, så var turen helt prima og absolutt verdt det.

Første dagen fikk vi en helt super omvisning av en tidligere Ten Sing Norway'er og eks-beboer på KFUK-hjemmet i London; Elise. Hun skulle vise seg å være en svært hjelpsom guide, og en fantastisk reisekamerat. Tusen takk! Spaserturen var innholdsrik og tok for seg alle de store severdighetene i London sentrum, som Green Park, Hyde Park, Parlamentet, Big Ben, Buckingham Palace, London Eye og masse mer. Kort sagt, en travel by med tydelig preg av høstens farger og vær. Da vi ikke trodde London kunne bli mer flott en høstdag i november, dro gjengen til messe i St.Paul Cathedral. Katedralen var vakker, men det som kanskje satte mest inntrykk i oss musikkinteresserte var barnekoret med englestemmer som ledet messen. Anbefales!

Dag nummer to ble en dag med mye ettertraktet fritid. Etter felles oppstart med en parktur i solskinn og en mild bris, ble TSN spredd utover alle vinder i Londons gater. Det var tid for shopping. Noen tok dagen som den kom, i sitt bedagelige tempo, mens andre suste over Oxford street og levde ut sin fulle shoppingdrøm. Det var til og med en gjeng som dro på en enorm bokhandel for å lete opp sjeldne skatter til dyre dommer. Morsom historie: Alle var, som kanskje forstått, delt opp i små grupper denne dagen. Uintendert og veldig morsomt skulle det komme frem mot slutten av dagen at to av guttegruppene, tilfeldigvis hadde vært på Primark og kjøpt seg julegensere. Se vedlagt bilde!

Foto: Alex Shaposhnikov

 

 

Felles oppmøtested denne dagen var i nærheten av KFUK-hjemmet, hvor vi skulle holde en liten intimkonsert. En velmøblert stue med i underkant av 20 i publikum, én gitar, ett piano, en søppelbøtte og 23 stemmer. Til tross for minimalismen vil likevel mange av oss være enige om at denne opptredenen kan, med god samvittighet, plasseres på topp tre.

Siste hele dagen i London ble fylt med besøk hos Y Care hovedkontoret og YMCA Central. Etter besøkene fulgte noen timer med fritid, før dagen skulle avsluttes på det mest storslagne vis, med musikal! Vi delte oss opp i 5 mindre og større grupper avhengig av hvilken musikal man ville se. Alt fra Løvenes Konge, The Book of Mormon til Phantom Of The Opera. Herlige, inspirerende og talentfulle sangere og skuespillere.

Hjemreisen gikk nesten smertefritt, med unntak av Lars-Petter som klarte å glemme igjen passet sitt (med mer) på toget. Da var det fint med gode venner som kunne bekrefte hans sanne nasjonalitet, så alle kom seg trygt hjem.

SØK TEN SING NORWAY 17/18!

Frister det deg å være med i neste års Ten Sing Norway? Nå har du nemlig sjansen. Tiden for å søke er kommet. Vil du ha et år med musikk, dans, drama, felleskap, reising, opplevelser og inspirasjon? Da vil vi at akkurat DU søker på Ten Sing Norway 17/18! Søknadsfristen er 9, januar, så det er bare å hive seg rundt for å få muligheten til å oppleve et år du aldri vil glemme.

Søk her!