Linjene for Idrett/ball og Toppfotball ved Rønningen folkehøgskole deler igjen dagboknotatene sine fra Rio de Janeiro – denne gangen fra de siste dagene før hjemreise.

Onsdag 13. november

Onsdag 13. november våknet vi i Rio. Dette var et skifte i omgivelser man skulle få merke på kroppen. Fra naturskjønne omgivelser på Ihla Grande var vi nå ankommet den pulserende byen på kontinentet som simpelthen aldri sover.

Dagen i Rio startet veldig rolig og vi hadde fri fram til 11:00. Det ga oss muligheter til å sjekke ut Rios strender. 11:00 var tiden kommet for å dra til Abrigo. Et hjem for enslige mødre. Der møtte vi blide voksne og barn, med en sterk historie. Vi ble tatt godt i mot og ble møtt av en god lunsj. Derretter fikk vi omvisning, og det hele kulminerte med lek og moro. Inntrykkene var mange. Vi møtte et prosjekt som er bærekraftig og så enormt viktig. Dette satte ting i perspektiv. 15:00 gikk turen videre til Karanba, som er et kombinert fotballakademi og skole, startet av den tidligere Lyn-legenden Tommy Nilsen. Vi overvar en trening og ble inspirert av møte med et prosjekt som gir håp for mange. Det var en veldig sterk opplevelse som vi vil sent glemme.

Torsdag 14. november

Dagen startet 08.00 på Copacabana, hvor skolerte trenere med landslagserfaring hjalp oss opp et nivå innen beachvolleyball. I kjølvannet ble det deiging på stranda og en kald cola, før ettermiddagsøkten innebar footvolley av profesjonelle aktører. VI kan spille ball på linja vår, men skjønner at vi har et og annet triks å plukke opp også her. 

Kinseng

Fredag 15. november

Denne dagen vil naturligvis skrive seg inn i historiebøkene som spinnvill. Vi startet tidlig med surfeinstruksjon på den mildt sagt legendariske stranda, Ipanema. Noen fant medgangsbølgen, andre ikke. Uansett var det moro å smake litt på surfetilværelsen!

Timene etter dette ble strandbaserte, før vi tok fatt på tung logistikk som skulle frakte oss fra A til B, hvor A er Ipanema og B er Kristusstatuen. Sistnevnte statue er inne på lista over verdens syv underverker og er mildt sagt majestetisk der den troner på en pynt i Rio sitt bybilde. Bare å lene seg tilbake å nyte konseptet. I kjølvannet ble vi fraktet fra B til C, hvorpå C var hotellet. Dagen kulminerte i sein middag som vekket smaksløkene. Takk for kaffen og god natt!

Lørdag 16. november

Dagen startet med volleyball 0830 på Copacabana. Der foregikk en av flere treningsøkter med trenere som til vanlig trener de brasilianske lagene i sandvolleyball. Etter omtrent en og en halv time med trening på angrep, spesielt fokus på smashing, skulle alvoret begynne. Da skulle siste del av Copa America spilles. En ekstremt prestisjefylt konkurranse der deltakere fra hele verden skulle delta. Det begynte å blåse kraftig og bare de beste ville klare seg i disse forholdene. Det var fem lag som spilte foran en tilskuerskare med nærmere en million brasilianere og besøkende. Resultatene er enda ikke offentliggjort, men de er å forvente innen noen dager. Mot ettermiddagen gikk de fleste på shopping på kjøpesenteret Rio Sol som var en femten minutters gåtur fra hotellet. Som legenden av en stipp på toppidrett sa John; «Det var helt greit.»

Halv sju stakk et ukjent antall folk på jazzfestival et ukjent sted med ukjent person som visstnok var ganske kjent. Kl. 23:00 dro de som var ute etter eventyr og gode opplevelser ut for å danse.

Lars Johan