12751721 10156502271125137 2093406328 O

Full pott i Nattcup

Del på Facebook

-Kapteinen oppsummerer

Fredag 22. Januar dro 5 lag fra Rønningen folkehøyskole til Østfoldhallen i Fredrikstad for å delta på den prestisjetunge nattcupen i Haugetun sin regi. Svært bra oppslutning! Rønningen stilte med 2 jentelag og guttene stilte med 3 lag. Både jentene og guttene hadde skumle planer om å ta bøtta hjem til Rønningen.

 

Jentene leverte

Rønningen 1 jenter valset gjennom gruppespillet relativt enkelt. De viste et scoringshow av de sjeldne der hovedrollen ble spilt av Marte Eggen Dahl, som scoret hele 6 mål i en og samme kamp i gruppespillet. Rønningen 1 vant sin gruppe og var videre i turneringen uten store problemer. Rønningen 2 fra jentene sin side fikk det ikke like lett og spilte uavgjort i første kamp, for så å tape knepent på tampen i andre kamp.

 

12755419 10156502332635137 1083940180 O

 Marte eleverte tosifret antall scoringer i cupen. Her akkompagnert av gode lagvenninner.

Alle guttelagene videre til sluttspillet

Guttene gav også full gass fra første stund. Alle de 3 guttene lagene til Rønningen vant sin første kamp og viste alle at de hadde skumle planer. Førstelaget til guttene vant sin gruppe relativt enkelt og var videre til kvartfinale med å ha scoret tosifret antall mål og ikke sluppet inn ett eneste. Viktig for guttene at storscorerne Amund Olsbyengen og Paul Daniel Nyhus kom i gang på topp. Henrik Waterloo viste seg som en verdig sisteskanse ved å holde buret rent. Rønningen 2 vant sin første kamp, spilte uavgjort kamp nummer to og tapte den tredje kampen. Det holdt til kvartfinaleplass. Rønningen 3, som var et lag bestående av nåværende elever, gamle elever og lærere imponerte også bra i gruppespillet. Med en storscorer Knut Jøran Rosvoll Riise på topp, som hadde 3 mål og 3 assist i første kamp - visste alle og enhver at dette var et lag å regne med i turneringen. Det viste de også ved å komme seg relativt greit til kvart finale. Rønningen 1 og 3 på guttene sin side vant begge sine kvartfinaler, mens Rønningen 2 røk ut på straffesparkkonkurranse.

 

Thriller av en semifinale

I semifinalen var det duket for en thriller av en fotballkamp da Rønningen 1 møtte Rønningen 3. Denne kampen inneholdt absolutt alt! Rønningen 3 gikk opp i ledelsen tidlig i kampen og hadde ingen planer om å la Rønningen 1 komme seg til finalen på noen enkel måte. Kampen toppet seg på slutten da Rønningen 1 bryter Rønningen 3 høyt i banen. Herøy's store sønn Henning Karlsen, setter inn utligningen til 1-1. I etterkant av scoringen drar også en spiller fra Rønningen 3 på seg rødt kort for protester på at han skulle hatt et frispark i forkant av scoringen. Kampen ebbet ut i 1-1 og dermed var det klart forstraffesparkkonkurranse mellom disse lagene. Der trakk Rønningen 1 det lengste strået og var klar for finale mot erkerivalen Haugetun! På jentene sin side så var de suverene og kvalifiserte seg enkelt til finale.

 12737132 10156502332670137 1691286378 O

Paul ble matchvinner i finalen og turneringens toppscorer for gutta.

 

Dobbeltseier og bøtteløfting

I selve finalen var jentene like overlegne som de hadde vært hele turneringen og vant hele 6-1! Da hadde jentene gjort sin del av jobben, og det var bare opp til guttene å innfri i sin finale! Kampen mellom Rønningen og Haugetun ble en meget bra oppvisning fra guttene, som ikke lot Haugetun kjenne på kula. Gutta trillet ball i hatt med dem og tok en velfortjent seier 2-1 i finalen. Da var begge bøttene sikret å bli med hjem til Rønningen. Ekstra stort var det siden Rønningen aldri hadde vunnet turneringen for både gutter og jenter. Prestasjonen til guttene blir også enda større med tanken på alle forfallene de hadde til turneringen. Store navn som Lars Sørensen, Olve Øvstetun, Kjell Magnus Flølo, Henrik Studsrud og selveste kaptein Aksel Sørloth kunne ikke stille.

 

Skrevet av Aksel Sørloth