IMG 4446

Nok et trofé til Rønningen

Del på Facebook

Onsdag 27 april var det duket for vår årlige og prestisjetunge fotballturnering, Stor-OSLO Open. Og nok en gang viste Rønningen styrke og gikk seirende ut av både gutte- og jenteklassen. Bøtteløfting på Oslos tak har blitt en tradisjon.

I jenteklassen, som i år dessverre bare besto av 2 lag, møttes Rønningen og Hurdal. Gjestene åpnet kampen best og ledet fortjent 3-2 til pause. I andre omgang fikk jentene fart på beina og pasningsspillet. Det var større bevegelse og mer trøkk i duellspillet. Anført av banens beste spiller, Annabel Batel Abutbul, kjørte vi over dem og på resultattavla sto det 5-3 da sluttsignalet lød. Rønningen sitt jentelag har vist karakter gjennom hele skoleåret og ikke tapt en kamp.

Som i turneringen i Østfoldhallen tidligere i år, viste det seg igjen at vi har det beste fotballaget blant folkehøgskolene på guttesiden. Til tross for skader på enkelte nøkkelspillere beviste guttene gjennom hele turneringen at vi har utviklet oss både som lag og enkeltspillere. Ballen gikk til tider på få touch, med gode bevegelser og samhandling.

Vi hadde før finalen vunnet greit over Numedal og Hurdal i gruppespillet. Før Haugetun ble slått i semifinalen. I finalen møtte vi et lag bestående av tidligere Rønningen elever. Vi gav oss ikke før det sto 6-1 på måltavla og bøtta ble hjemme i Oslo for andre år på rad. Bøtteløfter og kaptein Aksel Sørloth sier i en uttalelse at seieren i turneringen var som forventet. Det var mange spillere som sto frem i turneringen og blant dem var John-Sigvard Njau som ble kåret til turneringens beste spiller. Vi lærere gratulerer både jentene og guttene med strålende innsats i årets turnering.