Martine I Soloppgang

En magisk opptur!

Del på Facebook

 

Det har vært løpt langt, klatra til topps, sykla milevis, svømt en god del, sprinta mye, hoppa høyt og ikke minst gått uendelige mil på rulleski – oppover!

Toppidrettsgjengen dro på studietur til Tenerife og gjengen på 13 fikk med seg harde økter, minst en magisk soloppgang og nye opplevelser som surfing i bølgene i Atlanterhavet. Tenerife er øya som har det meste for aktivitetsglade turister med fjell, veier, stier, hav og trenings fasiliteter og ulike locations som passer perfekt for denne gjengen med så ulike treningsbehov.

  IMG 1542

 

Knallgode morgenøkter

Dagene på Tenerife startet med treningsspesifikke individuelle treningsøkter. Langrennsgjengen med Håkon, Kornelius og Martine fikk kjørt gjennom en god del tøffe rulleskiøkter oppover mot de flotte fjella i lett bris og gode temperaturer.

 IMG 1527

 IMG 1528

 

 

 

Orienteringsløper Marius fikk utforsket mange nye, spennende stier - noen bratte fjell sammen med maratonløper Oskar.
IMG 1529

 

Fekterne Emil og Hanne Sofie fikk ikke kjørt spesifikke fekterøkter, men hengte seg på sprinter Vilde og spydkaster Sander på sprint- og intervalløkter og fikk bra tempo- og reaksjonstrening som vil komme godt med framover. For Emil ble det en harde tak og knallgod sparring via den Brasiliansk Jiu Jitsu klubben på Tenerife.
IMG 1510

 

Roer Amanda fikk et par mil på sykkelsetet sammen med terrengsykkelist Else, samt et par gode styrkeøkter med bl.a. Hanne Sofie og Vilde.

IMG 1378 

IMG 1361

 

Hver og en av utøverne fikk brynt seg individuelt på sine spesifikk treningsopplegg.


Friidrettsbanen ble flittig brukt for sprint- og løpstrening blant annet en sterk gjennomkjøring av en 3000 meters for utholdenhets gjengen: Håkon, Marius, Kornelius, Oskar og Martine. 

IMG 1383 

Strandlivet

Og så lunsj. Strand. Bading. Sol. Bruning. Og litt solbrent! De fleste fikk dekka dosen med sand mellom tærne og ene ettermiddagen spilte gutta volleyballturnering.

 

Basis- og mesterøvinger

Hver ettermiddag fikk vi brynt oss sammen på basisøkter og felles opplegg. Det var koordinasjon, styrke, basis mage/rygg og ikke minst løfte og holde øvelser i treningsapparatene like ved hotellet. Det ble tøyd og pusha – Vilde og Sander dro av gårde med seieren etter RÅ innsats i mesternes mester øvelsene henge i stang og holde seg oppe på skranken! 

 IMG 1585

 IMG 1594

 IMG 1588

 IMG 1593

 

Surfs up!

I løpet av en ettermiddag var det utrolig imponerende å se hvor mange som faktisk stod på brettet. Mulig det er den solide briefingen og tørrtreningen på land som gjorde susen. I alle fall så var det flere som kom opp på brettet på første økt i bølgene og det er IKKE vanlig! Surfe instruktøren sa rett ut at det er kun skatere som har fortrinn, ikke snowboardere. Her gjelder det å stå midt på brettet, full balanse og ikke minst følge godt med og treffe bølgene. Timing. Padle, padle, padle – hopp opp, full balanse, midt på brettet… Slett ikke verst for å være første gang! Surfe dude mente at det var mer vind i vente, men vi hadde kun denne ettermiddagen. Vet at det var flere enn Else som fikk en skikkelig opptur og mestringsfølelse. Kanskje blir det surfing på hele gjengen på Stadt i sommerferien?

 
IMG 1614

 IMG 1617

 IMG 1620

 IMG 1623

 

IMG 1627

 IMG 1631

 

 

Nydelge fjell- og stiar over heile Tenerife!
IMG 1553

 IMG 1545

 

 

Magiske Teide 3718 m.o.h.

Location har vært Los Americas og inngangen til fjellområdet mot Vilaflor og videre oppover mot Teide, Tenerifes høyeste fjell ruvende 3718 m.o.h. Teide er en sovende vulkan og et attraktiv tur område. Det er gondol mot toppen, men det er kun 100 personer som får lov å bestige Tinde hver dag. Gondolbanen begynner ikke å gå før kl 09, og det er kun de som vandrer oppover nattestid som får mulighet til å se solgangen på toppen kl 07:30.

 IMG 1394

 IMG 1444

 IMG 1426

IMG 1463

IMG 1472

IMG 1455

IMG 1489

IMG 1478

TEIDE – Spania’s høyeste fjell – spennende nattvandring, slitsom oppstigning i tynn luft og en magisk soloppgang på 3718 meters høyde kl 07:30. Flott opplevelse! Vulkan og svovellukt. Gondolbana nedatt gjorde godt for å skåne både kne og lårmuskulatur!  

 

IMG 1497

Og det var nettopp det vi gjorde! Det å starte å gå midt på natta med flott stjernehimmel og tynn luft  – for så å komme til toppen akkurat i det sola stiger i horisonten og sender de vakre fargene ut i dagen. En stor opplevelse vi sent eller aldri vil glemme! Om det var noen som tvilte i forkant så var det ingen som ikke smilte på toppen! Vi fikk også bruk for både boblejakke, stillongs, lue og votter. Minusgrader og kald vind i 3718 m.o.h. Magisk! 

 

Kultur- og matmessig fikk vi prøvd ut alt fra vestlig inspirert Hard Rock til det helt lokale tapasretter i nydelige fjellomgivelser hos et nydelig lokalt vertskap aller siste kvelden. Det frister til gjentakelse for noen og enhver. Ett av disse bildene er da jentene lagde tacomiddag for gutta –  med sitronlimonade som velkomstdrink! Dessverre ble det aldri tatt noen bilder den kvelden gutta lagde middag for jentene. Vi gleder oss til fortsettelsen og guttas gourmet middag på Hemsedal i februar!

IMG 1373

IMG 1681
 

IMG 1692

 IMG 1695 (1)

Takk for turen og samholdet!