DSC 0147

Cape Town-opplevelser

Musikkproduksjon
Del på Facebook

Rønningen folkehøgskoles linje Band/studio/scene er i Cape Town. Her kan du lese blogger og se bilder fra turen vår :-) 

Vi gleder oss spesiellt til mandagsjammen 10. februar, som blir ledet av en av Sør-Afrikas beste gitarister, Alvin Dyers. Følg med – mye spennede å fortelle, vi reiser mandag 4. februar kl. 14!!

Les mer om jammen her

Tirsdag 4. februar

Da har vi ankommet Cape Town! Vi har blitt kjent i bydelen der vi bor, og avsluttet dagen med ballspill på stranda Camps Bay. Det er frisk bris og 26 grader, en deilig kombinasjon. 

Onsdag 5. februar

I bildegalleriet kan dere se samme stranda som igår, Camps Bay, sett fra 1006 moh… vi kom oss opp på Table Mountain i morgentimene rett før tåka kom. 

I ettermiddag har vi hatt møter med Ymca og fikset utstyr til konsertene imorgen. Noen av gutta har handla dødsbillige Fendergitarer (Arne er venn med importøren). Nå er det jazzklubb i byen som venter…

Torsdag 6. februar 

Opp grytidlig i dag, avgårde med stappfull bil for å holde skolekonserter på Mitchell's Plain – et av Cape Towns store slumområder… Bandklassen leverer varene! 1100 begeistrede skolebarn fikk et etterlenget kulturinput… og vi har det kjempegøy!! 

Fredag 7.  februar

Vi her gjennomført 3 konserter idag ! den første for 1100 elleville ungdommer i en kjempediger konsertsal  .... jubelen fra jentene vill ingen ende ta da JF kom på scenen...

(video kommer , er for svær til å lastes opp herfra) 

Siste konsert ble holdt utendørs i Lost City  , et av de hardeste og mest belastede områdene i slummen på Cape Flats , godt assistert av en YMCA leder som her et tidligere liv som medlem av mafiaen her ute ...

Vi avsluttet dagen på stranda i Muizenberg  ( False Bay ) og lærte om varselsfalgg for hvithai... rødt flagg oppe indikerer at det nyss har vært sett en ute i bølgene... ( se bildet ) 

Så vi holder oss på grunna ..... 

Lørdag 8 februar

Idag har vi besøkt San folket , verdens eldste kultur , på deres reservat !Khwa ttu nord for Cape Town .

De har fått til disposisjon en diger farm på 850 hektar , her løper ville dyr fritt omkring . På hovedbildet ser dere Kine sitte og se på  flokker  med sebra , springbok  og struts rett nedenfor oss .

Etter en nydelig lunsj der vi spiste burger av Eland-kjøtt ( den største antilopen) hadde vi en sterk studioworkshop med en talentfull rapper fra San folket , han ble med oss videre inn til byen etterpå for å spise middag hjemme hos en av Cape Towns mest betydningsfulle musikere, Alistar Andrews .

Alistair spanderte  hjemmelaget gryte med masse spennende godsaker oppi .

God stemning når musikere fra ulike deler av verden møtes for å spise og prate  , spille for hverandre og høre på musikk ….

 

mandag 10 feb 

veldig travle dager nå , så bare en en kort oppdatering : 

Det finnes ikke G i Raff- ari , men bort z fra d så vi alle andre digre og små dyr idag…. spennende!! litt sånn Jurassic Park  feeling da vi kjørte inn i løvereservatet : elektriske gjerder, porter , fe- rister.... og å glo en løve inn i hvitøyet er en ganske spesiell opplevelse , særlig når du vet at den egentlig kan gjøre hva den vil med deg....guiden vår påsto vi var helt trygge, men døm selv når du ser bildet :-) 

AVSLUTNINGSBLOGG  : The last homely house east of the mountain 

Alltid godt å komme tilbake til Koornhoop Guesthouse og la inntrykkene synke inn i fredelige omgivelser ... Tolkien fans vil gjenkjenne feelingen , dette er vårt Rivendell i Cape Town. 

Tolkien tilbrakte da også sine barneår i disse omgivelsene.

Og inntrykkene her nede er sterke: modige mennesker som står oppreist selv om de har opplevd ubeskrivelige grusomheter , slik som Thulani på Robben Island , uendelige vakre landskap , nærkontakt med ville og farlige dyr , viktigheten av å stå sammen , viljen hos så mange til å by på seg selv for at vi skal ha det bra.... 

Afrika kommer til å sitte fast i hjertene våre i lang tid framover  .... 

“This cape is the most stately thing and the fairest cape we saw in the whole circumference of the earth.” – From the journal of Sir Francis Drake, on seeing the Cape for the first time, 1580

Vi kunne ikke vært mer enig :-) keep well and go safe !! 

 

Og vel hjemme igjen blant slaps og regn er det med stolthet vi kan presentere hva lokalpressen skriver om vårt besøk : 

Music can be the difference