Empower - trening, psykologi, frivillighet

Instagram
Bilder
Video

 

 

Har du lyst på et år med trening, life hacks og gjøre en innsats for andre? Et år der du kan fokusere på bare det å være, utforske seg selv, relasjoner og alt den fine verden har å tilby?

Mål for linja

 

STYRKE hele mennesket; fysisk, psykisk og sosial helse 

Gjennom hverdagspsykologi, trening og frivillighet  bygger vi vårt viktigste redskap oss selv! 

 

Studietur
Destinasjon Europa

 

Empower er linja for deg som ønsker inspirasjon, kunnskap og konkrete verktøy for å skape en bedre hverdag, og en god relasjon til deg selv.

Lyst på tid til å trene? Har du lurt på hvorfor du har det sånn? Trenger du en time-out?

Psykisk helse, egenutvikling, trening og frivillighet vil gå som en rød tråd gjennom hele året på Empower. 

Vi fokuserer på våre styrker og ressurser, på at vi er gode nok som vi er og respekt for hverandres likeheter. 

Lyst på tid til å trene? 

Vi bruker skolens fantastiske treningsfasiliteter til å styrke vår psykiske og fysiske helse, frigjøre endorfiner og skape vår egen lykke. Har du lurt på hvorfor du har det sånn?

Er du nysgjerrig på mennesker som hele mennesker, utviklingen av personlighet og samspillet oss imellom? Trenger du en time-out?

Vi tester om nøkkelen til stressfri hverdag, velvære og god helse er mindfulness og avspenning. Ønsker du i tillegg å gjøre noe for andre? 

Vi møter mennesker i ulike livssituasjoner. Sammen skaper vi hverdagsmagi og får opplevelser for livet.Styrk deg selv

Empower kommer fra det engelske ordet Empowerment. Empowerment handler kort sagt om det å mobilisere egne krefter . O m å kunne definere sine egne utfordringer, se sin egen situasjon, og finne egne løsninger – i fellesskap med andre. Empower gir deg mulighet til ett år hvor du fokuserer på det å være et menneske, å utforske deg selv, relasjoner og alt den fine verden har å tilby.På Empower får du en allsidig tidsplan; trening, besøk, foredrag og samtaler, øvelser og rollespill, dokumentarer, refleksjon og diskusjon med de andre i klassen, menneskemøter og frivillig arbeid, prosjektarbeid og urbant friluftsliv.

Kanskje beveger du deg ut av din  komfortsone ? Vi kommer garantert til å lære av hverandres meninger, liv og erfaringer.  I møte med samfunnet og andre handler det ofte om å prestere og være god nokTanker om å ikke leve opp til verken egne eller andres forventninger er slitsomt og tapper energi.

På Empower er vi fysisk aktive hver dag og utforske ulike treningsformer. Vi går på turer, får pulsen opp og jobber med balanse og styrketrening slik at du kan føle mestring og fremgang etter dine egne forutsetninger.Empower utforsker vi og reflekterer over personlige temaer i en uformell og trygg setting . Slik kan det bli lettere å vise sårbar og feilbarlig. 

Noen av temaene vi jobber med er: Identitet, kommunikasjon, selvfølelse, ensomhet, psykisk sykdom, sorg og kriser. Hva med å ha avspenning på timeplanen? Vi har økter inspirert av yoga og pilates, hvor den rolige musikken kan gi deg økt ro og mindre stress .

Kombinasjonen av teknikk og bevegelse gir deg en fysisk treningsøkt samtidig som indre balanse og harmoni. 

Perfekt i den hektiske hverdagen vi lever i. Vi samarbeider med ulike organisasjoner og stiller som frivillige for både eldre, rusavhengige, fattige i verdens rikeste land og flyktninger.

Å gjøre noe for andre gjør også noe med oss. På Empower får du en unik mulighet til å møte mennesker i ulike livssituasjoner. Vi besøker og lærer om ulike institusjoner eks. ulike tiltak i Kirkens Bymisjon og Blå Kors, besøk i fengselet og på Fontenehuset; et lavterskel tilbud for mennesker med psykiske utfordringer, væresteder for rusavhengige og Forandringshuset for barn og unge. Kanskje synes du trening er litt slitsomt? Vi går på skattejakt for å finne en aktivitet som du liker, kan glede deg til og synes er gøy!

Det kule er at da kommer treningsgleden helt av seg selv!

Hver gang du er trener – styrker det deg både fysisk og mentalt. Maten vi spiser påvirker både kroppen og følelsene våre. Vi bruker skolekjøkkenet og lager smakfull, bærekraftig og helsefremmende mat. 

I tillegg er det å lage sammen og utforske nye oppskrifter. Kanskje du kan få noen tips og triks? Maten vi spiser kan også gi oss mer energi, bedre konsentrasjon og bedre søvn.Er du klar for urbant friluftsliv og vakre solnedganger? Oslos grønne lunger gir et supert utgangspunkt for kos, refleksjon og gode samtaler.

Du får reisekort i Oslo fra oss - vær klar til å pakke sekken for urbant friluftsliv. Byen skjuler mange perler, og i tillegg har vi godt av frisk luft. Velkommen til hverdagsmagi og styrke!

Lillian Skjold Rafoss
Lærer Empower
Lillian Skjold Rafoss