Idrett og ball

Instagram
Bilder
Video
  • Varierte idretter
  • 15 dager i Brasil
  • Kamper mot andre Folkehøgskoler
  • Fokus på mestring

 

 

Mål for linja


Du skal få utvikle deg fysisk, psykisk og taktisk i ulike idretter og oppleve mestring i et godt fellesskap.

Studietur
Brasil

Velkommen til Idrett og ball på Rønningen Folkehøgskole!

Idrett og ball-linja på Rønningen folkehøgskole er en linje for deg som er allsidig, glad i idrett, og som vil ha et år med høy puls, idrettsglede, utfordringer og mengder av ball.


Hørt om bumball, kin-ball eller tchoukball? På Idrett og ball lærer du om disse! Vi kjører også Gocart, står på alpint og tester ut sporter og idrett som ikke har med ball å gjøre. I undervisningen har vi fokus på å utvikle kunnskap og ferdigheter i de ulike idrettene, samtidig som vi er inkluderende ogsamtidig som vi har det gøy og hjelper hverandre til å bli bedre. Har du lyst til å forbedre din kroppslige kompetanse og prøve ulike idretter som blant annet fotball, volleyball, squash, tennis, golf og curling, er dette garantert det riktige valget for deg.


Vi har helt unike treningsfasiliteter med en 1000 kvadratmeters flerbrukshall som i tillegg til offisiell håndball, basketball, innebandy -og volleyballbane kan deles inn ytterligere 2x volleyball, minihåndball -og minibasketbaner, samt tre badmintonbaner.


Vi har også nye treningsrom delt inn i styrke, basis og utholdenhet. Utholdenhetsrommet består av bla  Tredemøller, elipsemaskiner, spinningsykler og romaskiner. Styrke og basisrom inneholder det man trenger for å ha gode økter med manualer, vektskiver, stenger, apparater eller egen kroppsvekt.


Ute har vi en kunstgressbane og kun «5 ballkast» fra skolen ligger Lillomarka med alle sine muligheter.


 

Studietur til Brasil

Brasil er det største landet i Sør-Amerika og det femte største landet i verden. Her trener og spiller vi beachvolley, footvolley, strandfotball og ultimate på Copacabana og Ipanema. Vi besøker Kristusstatuen og vi blir kjent med brasiliansk kultur gjennom venner vi har og prosjekter vi besøker. Eksempler på dette er fotballkamp(er) mot lokale ungdommer  i favelaen, besøk på mødrehjem mm. I tillegg får du oppleve Ilha Grande, en paradisøy med en av verdens fineste strender, Lopes Mendes.

 

Følg oss!

Instagram 2 Følg oss på Instagram: @rfhs_idrettball


 

Screen Shot 2018-10-30 at 09.34.34.png
Linnea Oppedal
sindre.jpg
Sindre Breie
Bent Brattbakken
Linjelærer Idrett og ball
Bent Brattbakken