Kunst og illustrasjon

Instagram
Bilder
Video

Kom til Oslo og lær mer tegning med storbyen som inspirasjon!

Mål for linja


Du skal få utvikle evnen til å kommunisere gjennom tegning og lære mer om samspill mellom tekst og bilde mens du fordyper deg i ulike prosjekter.

Studietur
Tokyo, Kunstlinjene

Et motiverende og kreativt år i storbyen!

Illustrasjon handler om å forme vår visuelle hverdag. På linja får du gå sammen med andre som er like kreative som deg, og du får fordype deg i tegning og utvikle ditt eget uttrykk innen ulike former for illustrasjon og oppdrag. Vi har spesielt fokus på samspillet mellom tekst og bilde, karakterutvikling for tegneserier- og bokillustrasjon, i tillegg til eksperimenter med trykk, farge, form og design.

Vi har mange dyktige og ambisiøse elever, men du vil få masse ut av året om du er nybegynner også. Du arbeider med oppgavene på ditt nivå, og hele veien tilbyr vi individuell veiledning gjennom samtaler og felles diskusjoner i klassen.

Kunst-, designhistorie og estetisk teori blir nært knyttet til det praktiske arbeidet.

Gjennom skolens valgfag, vil du også kunne designe kostymer/ scenografi/ plakater og brosjyrer til ulike konserter, forestillinger og utstillinger på skolen.

Storbyens muligheter

Det er fantastisk å holde til i hovedstaden, og på linja blir du kjent med Oslos kunstliv! Vi samarbeider med spennende unge kunstnere og designere, og drar på atelier- og studiobesøk. Vi går på utstillinger, gallerier og museer, og tegner akt på Einar Granum kunstskole. Dessuten bruker vi byliv, kafeer og parker som inspirasjon og utgangspunkt for oppgaver!

Studietur til Japan

Vi reiser til Tokyo for å bli inspirert av japansk kultur og estetikk! Vi møter lokale kunstnere og lærer mer om manga og anime, besøker tehus og vakre hager som gir ro i sjelen, spiser ekte japansk sushi og gjør tegne- og fotooppgaver i fantastiske omgivelser. 

Muligheter videre

Mange søker seg videre fra oss til kunst-, design- og arkitekturutdanninger både i Norge og i utlandet! Hvis du ønsker det, vil du få veiledning til utvikling av egen portefølje og hjelp til opptaksprøver. Du lærer å kunne presentere ditt eget arbeid, og bli sikrere på egne valg, ideer og uttrykk! 

Følg oss på facebook:
og instagram:

Faglærer i illustrasjon er den dyktige illustratøren:

Kristine Agøy Sand www.kristinesand.no

 

Velkommen til Folkehøgskolen i Oslo

 

 

 

Karen Kviltu Lidal
Linjelærer Kunst og arkitektur/ Kunst og illustrasjon
Karen Kviltu Lidal
Camilla Løhren Chmiel
Linjelærer Kunst og arkitektur/ Kunst og illustrasjon
Camilla Løhren Chmiel
0-3.jpg
Ole Petter Ribe
Christine Tjore Lervåg
Christine Tjore Lervåg
fhfh
Anders Edvardsen
IMG_7344.jpg
Jane Francis