Lys/Lyd/Scene

Instagram
Bilder
Video

På Rønningen kan store idéer leve. Med gode tekniske løsninger lager vi et bedre underholdningsår for alle på Rønningen.

Mål for linja


At du skal lære å styre lyd og lys i praksis gjennom positive og meningsfulle aktiviteter. 

Studietur
Sør-Afrika, Utøvende musikk

Vil du heller være bak spakene enn på scenen? Dette er linja for deg som vil lære å lage gode rammer rundt konserter.


På Rønningen kan store idéer leve. Ønsker du å lage en konsert i en hule? Det kan vi fikse. Ønsker du å løfte en skuter over bakken og bygge en trosserigg rundt eller å ta ut innmaten av et piano og putte lyskastere inni? Det kan vi fikse.


Det unike med Rønningen er mulighetene som ligger i veggene og mellom linjene. Vi ligger i Oslo, byen der de store lyd og lysfirmaene holder til. Byen som trekker store og små artister fra hele verden og av og til opp til Rønningen. Vi samarbeider med Utøvende musikk, FotoVideo, Digital Design og Dans. Lys/Lyd/Scene er en praktisk linje der linjetiden er knyttet opp til ulike prosjekter på skolen. Utover dette velger man seg en fordypning på en av linjene: Utøvende musikk: Musikkproduksjon eller Digital Design. 


På Rønningen har vi nyinnkjøpt lyd og lysutstyr i bransjestandard. "Bare for å skryte" så har vi 6 bevegelige hoder, 10 xled, hazermaskin, 10 parkanner, en fire meter høy og 10 x 8meter stor trosserigg, 4 spotter, 6 frezneller og et nytt digitalt lysmiksebord (MA dot 2). På lydfronter har vi fire store 1200 watt 18" -subber og topper (HK-audio) og masse monitorere. Dette gir deg muligheten for å lage helt ville konserter. 


Cape Town - Sør Afrika

Bli med på en tidagers uforglemmelig tur til verdens vakreste by, Cape Town! Her skal vi holde konserter, være med på workshops, se fantastisk vakker natur, besøke historiske steder som Kapp det gode håp og Robben Island, og møte mennesker fra verdens eldste kultur. Les mer om turen og se bilder fra her.


Tidligere har vi blant annet laget lysshow med verdens beste fotballtrikser. Slik så det ut:

 

I starten av hvert år hjelper vi Oslo kommune å lage et show til Elvelangs. Et av disse resultatene kan du se her.

Vi gleder oss til å få deg som elev.

Les mer om den fantastiske folkehøgskolen vår her.

 

 

44037106_470100983498806_4006227644101165056_n.jpg
Daniel Larsen
DE6A1513
Martin Madsen
Odd eyvind 2.jpg
Odd Eyvind Nicolaysen
Arne Hiorth
Linjelærer Utøvende musikk: Band og Musikkproduksjon
Arne Hiorth
Jens Emil Asp
Lærer i Digital Design, Lys/Lyd/Scene.
Jens Emil Asp