SE:Verden

Instagram
Bilder
Video

Samfunnsengasjement verden

Mål for linja


Vi vil gi deg nye perspektiver og engasjere deg i kampen for en mer rettferdig verden.

Studietur
Midtøsten og Sør-Afrika

Ønsker du å oppleve Sør Afrika, Palestina og Israel? Møte mennesker som vokser opp under helt andre forhold enn deg selv? Bli del av en engasjert gjeng som har lyst til å gjøre en forskjell?

Da er SE:Verden linja for deg! 


Du blir kjent med verden gjennom blant annet to engasjerende studieturer.


Bli med gjennom kontrastfylte Sør Afrika fra Johannesburg til Cape Town. I townshipen i Soweto bor vi i vertsfamilier i to dager, før vi drar på safari og ser elefanter og giraffer på nært hold. I Cape Town besøker du fengselscellen til Nelson Mandela og kommer tett på sørafrikansk ungdom. Samtidig får du oppleve den fantastiske utsikten fra Table Mountain og andre vakre steder i "verdens beste by" ifølge en undersøkelse gjort av den engelske avisen "The Daily Telegraph".


I Israel og Palestina får du bo i Tel Aviv, Jerusalem og Betlehem. Vi besøker hellige steder som Klagemuren og Al Aqsa-moskeen i konfliktfylte Jerusalem. På Vestbredden får du se hvordan den israelske okkupasjonen påvirker palestinernes hverdag og gjøre en praktisk innsats for å bedre deres livsvilkår gjennom Oliventrekampanjen


Hjemme i Oslo drar vi på besøk til organisasjoner som jobber med saker som engasjerer oss, slik som Antirasisistisk senter, Framtiden i våre hender, Nobels fredssenter, Holocaustsenteret og KFUK-KFUM Global. Vi oppsøker moské, synagoge og kirkelige aktører. Vi blir med på debatter og foredrag, går på teater og nyter godt av hva Oslos rike kultur- og samfunnsliv ellers har å tilby. 


Foruten studieturer og ekskursjoner, skjer undervisningen i form av menneskemøter og samtaler, refleksjon og praksis. Du får lære om menneskerettigheter og demokrati, årsaker til global ulikhet, rasisme og utenforskap, og vil forhåpentligvis bli inspirert til å forandre verden. Vi gir deg korte kurs i fotografering, blogging og formidling slik at vi blir bedre på å dele det vi opplever med andre. 


Følg SE:Verden på Instagram og Facebook

IMG_2920
Sara Benmalek
26655233_10211329389333792_219902849_o
Øystein Størdal Martinussen
3B 490X326
Jon Sivert Valle
Ellen leker med barn i Soweto.JPG
Ellen Marie Opsal
Kristin Glad
Linjelærer SE:Verden
Kristin Glad