Utøvende musikk: Band & Musikkproduksjon

Instagram
Bilder
Video

Jobb kreativt sammen med ambisiøse medelever på scenen og i studio.

Alle våre lærere på musikkseksjonen er selv aktive musikere. Rønningen har fantastiske fasiliteter og beliggenheten i Oslo gir mange muligheter! 

 

 

Mål for linja

Du skal få utvikle deg som musiker og musikkprodusent ved å jobbe selvstendig og i team på livekonserter og på studioprosjekter

Studietur
Studiotur til Venezia, Italia, Utøvende Musikk: Band & Musikkproduksjon

Bli en del av et veldig kreativt musikkmiljø!

På Utøvende musikk møtes bandmusikere og musikkprodusenter for å skape store opplevelser sammen. Her kan du som har musikalske ambisjoner få leve ut musikkdrømmen og utvikle deg i møte med andre med samme mål.

Du velger mellom 2 fordypninger: Band eller Musikkproduksjon. Vi samarbeider tett med hverandre, men fordypningen du velger gir deg mer tid og fokus på ditt valgte fagområde.

Hvis du har valgt Band som fordypning står samspill og komping av vokalister høyt i fokus, og du kan velge å ha individuelle instrumentaltimer på ditt hovedinstrument.

Velger du Musikkproduksjon får du mye veiledning på dine egne studioprosjekter, og studioteknikk og låtskriving har høyt fokus. På Musikkproduksjon er lærings DAW Logic Pro X.


 


Vi tilbyr en praktisk tilnærming til musikk. Konsertprosjekter og arbeid i studio utgjør derfor en vesentlig del av tilbudet. I musikkseksjonenen jobber vi i tillegg med emner som improvisasjon, formidling, arrangering, låtskriving , bransjelære og rytmisk musikkhistorie.Vi har faste økter med ”anvendt teori” og ”rytmisk trening” og forbereder oss til eventuelle opptaksprøver. Etter et år på Rønningen skal du være godt forberedt til å  kunne søke deg videre på høyere musikkutdanning!Hovedlærere på Utøvende musikk:Band & Musikkproduksjon er Arne Hiorth (Anja Garbarek, Mari Boine) og Markus Lillehaug Johnsen (Adam Douglas, Marthe Wang, Ole Børud, Ine Hoem). I tillegg møter du instrumentallærere, seminarholdere og musikere fra Oslos profesjonelle arenaer.


Som elev på Utøvende Musikk vil du få mange muligheter.
Du får tilgang til diverse studioer, samspillrom, øverom og ulike konsertarenaer. 
Fra Aulaen med sine 200 sitteplasser, godt utstyrt med lyd- og lysutstyr, til mindre scener og spennende rom for intimkonserter.

Les mer om våre fasiliteter her.Du kan spille på våre huskonserter foran 180 entusiastiske medelever! 
Og du kan få oppleve artister som kommer på besøk og har eksklusive konserter på skolen. Vi har blant annet hatt besøk av Gabrielle, SKAAR og Kim Ofstad (D'Sound) og hatt livekonserter med Ina Wroldsen, B-boy Myhre, Safario, Fieh, Sebastian Zalo, Ole Børud og Marthe WangDet er en stor fordel å være musikkelev på en folkehøgskole som ligger i Oslo. Vi har nær kontakt med mange av Oslos høyere utdanningsteder for musikk, og du har geografisk lett tilgang til byens konsertscener- som ligger en trikketur unna skolen.

 

Håvard Fylsvik .jpg
Håvard Fylsvik
Sondre.jpg
Sondre Jessen Bjerkeli
Mads Antonsen Geriz.jpg
Mads Antonsen Gerzić - VINNER av Spellemann i Rock 2020 !!!
Ketil Myhre
Ketil Myhre
Thea_Emilie_Wang_Kongsberg_Jazzfestival_2017_(201449).jpg
Thea Wang
Tomine Harket.png
Tomine Harket
Arne Hiorth
Linjelærer Utøvende musikk og Musikkproduksjon
Arne Hiorth
Markus Lillehaug Johnsen
Lærer Utøvende musikk: Band og TSN
Markus Lillehaug Johnsen
Tone Scott Dahl-Pedersen
Sangpedagog
Tone Scott Dahl-Pedersen
Sølve Styve Etnestad
Linjelærer Vokal, Artist, Låtskriver
Sølve Styve Etnestad