Utøvende musikk: Musikkproduksjon

Instagram
Bilder
Video

Drømmer du om å lage musikk i studio eller produsere for andre? Få undervisning av noen av Norges beste musikere og spill sammen med ambisiøse medelever fra hele landet.

Mål for linja


Du skal få utvikle deg som produsent, bli bedre på å jobbe i studio og få oppleve et kreativt musikkfelleskap. 

Studietur
Sør-Afrika, Utøvende musikk

Bli en bedre musikkprodusent! Få individuell oppfølging og samarbeid med andre musikere, vokalister, produsenter og låtskrivere. Mulighetene er mange på Utøvende musikk!

utøvende musikk møtes musikere fra hele landet for å lage konserter, gjøre innspillinger i studio og bli bedre musikere. Her møtes unge mennesker som har lyst til å jobbe videre med musikk etter folkehøgskoleåret er ferdig. Vi vil utfordre deg på å øve mye og spille foran folk. I ditt tempo.


Musikkproduksjon vil du få tid og rom til å sitte på egen maskin å jobbe med din musikk. Du får være med på å lage dine egne oppgaver og få tilbakemeldinger etter behov.


Samspillærer Markus Lillehaug Johnsen, som også er lærer på Musikkhøgskolen, vil ta deg gjennom et bredt spekter av rytmiske stilarter, improvisasjonsteknikker og jazzteori.


På Rønningen får du leve ut musikerdrømmen din. En viktig del av livet som musiker er konserter og konsertforberedelser. Derfor setter vi opp månedlige huskonserter hvor vi spiller for 180 entusiastiske medelever.Det som skiller utøvende musikk fra andre folkehøgskolelinjer er mulighetene som ligger mellom veggene. Rønningen er en breddeskole hvor linjene ofte samarbeider.  På Utøvende musikk jobber musikere, vokalister, produsenter, låtskrivere, lyd- og lysteknikere og til tider fotografer og videoprodusenter sammen for å skape store musikalske opplevelser. Vi har fantastiske fasiliteter, med to innspillingsstudioer og fire øvingsceller. Konsertsalen vår har 250 sitteplasser og er fylt opp av nytt lyd- og lysutstyr. Les mer om våre fasiliteter her.

 


Det er bra å være musiker på en folkehøgskole som ligger i Oslo. Vi besøker store og små scener rundt i byen og får være en del av landets største musikkmijø.


Cape Town - Sør Afrika

Bli med på en tidagers uforglemmelig tur til verdens vakreste by, Cape Town! Her skal vi holde konserter, være med på workshops, se fantastisk vakker natur, besøke historiske steder som Kapp det gode håp og Robben Island, og møte mennesker fra verdens eldste kultur. Les mer om turen og se bilder fra her.


Lærere


Linjelærer Arne Hiorth har i over 30 år vært studio- og teatermusiker i Oslo. Han har bidratt på innspillinger med artister som Oslo Groove Company (vinner av Spellemannsprisen), Mari Boine og Bjørn Eidsvåg. Sjekk ut musikken hans her. 
Samspilllærer Markus Lillehaug Johnsen er gitarist for Adam Douglas, Ole Børud, Marthe Wang og sitter ofte i husbandet til The Voice og Idol.


Andre lærere på Utøvende musikk:


Martin Alfsen - låtskriving, teori, musikkhistorie   

Sølve Styve Etnestad - teori, låtskriving, arrangering, Ten Sing Norway

Mari Tesdal Hinze - formidling, rytmikk og grounding, forsangerteam

Ottar Nesje - Det musiske menneske, rytmisk samspill

Tone Scott-Dahl Pedersen - sangpedagog

 

Velkommen til Musikkproduksjon på Rønningen Folkehøgskole.
 

Arne Hiorth
Linjelærer Utøvende musikk: Band og Musikkproduksjon
Arne Hiorth
Tomine Harket.png
Tomine Harket
Ketil Myhre
Ketil Myhre
Sondre.jpg
Sondre Jessen Bjerkeli