Vokal, Artist, Låtskriver

Instagram
Bilder
Video
  • Låtskriving
  • Sceneopptreden
  • Konsertprosjekter
  • Individuelle sangtimer

 

Mål for linja

Du skal få utvikle ditt personlige og artistiske uttrykk både på scenen og i studio.

Studietur
Berlin og Amsterdam

Med topp plassering i Oslo og et unikt lærerteam i ryggen har du en fantastisk mulighet til å leve ut artistdrømmen. 

 Vokal, Artist, Låtskriver jobber vi mot at du skal produsere egne tekster og melodier og 
utvikle deg som sanger og artist.
Her får du tid til å jobbe med egne låter, på egenhånd og i fellesskap, og utvikle ditt eget musikalske uttrykk.
Du får også tilbud om 10 timer med individuelle sangtimer hos sangpedagog gjennom året.


Vokal, Artist, Låtskriver samarbeider tett med Utøvende Musikk, Musikkproduksjon og de andre sceniske linjene på skolen.
Som elev på Rønningens musikkseksjon får du også tilgang til studio, samspillsrom og øverom.


Rønningen tilbyr en praktisk tilnærming til musikk. Konsertprosjekter og arbeid i studio utgjør også en del av tilbudet.  I musikkseksjonen jobber vi i tillegg med emner som improvisasjon, formidling, arrangering og musikkproduksjon. Vi har faste økter med ”anvendt teori” og ”rytmisk trening” og forbereder oss til eventuelle opptaksprøver, om du skulle være interessert i det.

På Rønningen blir du en del av et nettverk av unge mennesker som elsker musikk. Sammen arrangerer vi huskonserter med full lyd- og lysrigg, og mer intime konserter på mindre scener. Med 180 entusiastiske medelever i publikum tar det ikke mange måndene før du føler deg trygg på scena.


Låtskriving er som all slags trening: jo mer du gjør det, jo bedre blir du. Her får du tid og veiledning til å gjøre nettopp dette.
I tillegg får du veiledning av erfarne låtskrivere og får samarbeide med dyktige bandmusikere fra de andre musikklinjene på skolen.


Vokal, Artist, Låtskriver samarbeider tett med Utøvende Musikk, Musikkproduksjon og de andre sceniske linjene på skolen. Her får vi inspirasjon mens vi jobber, synger og lærer sammen.


Rønningen tilbyr en praktisk tilnærming til musikk. Konsertprosjekter og arbeid i studio utgjør også en del av tilbudet.  I musikkseksjonen jobber vi i tillegg med emner som improvisasjon, formidling, arrangering og musikkproduksjon. Vi har faste økter med ”anvendt teori” og ”rytmisk trening” og forbereder oss til eventuelle opptaksprøver, om du skulle være interessert i det.


Som elev på Rønningens musikkseksjon vil du få mange muligheter. Du får tilgang til studio, samspillrom, øverom og ulike konsertarenaer. Fra Aulaen med sine 200 sitteplasser, godt utstyrt med lyd- og lysutstyr, til mindre scener og spennende rom for intimkonserter. Les mer om våre fasiliteter her.


 På Rønningen blir du en del av et nettverk av unge mennesker som elsker musikk. Sammen arrangerer vi konserter hver måned. Med 180 entusiastiske medelever i publikum tar det ikke mange månedene før du føler deg trygg på scenen.


Det har skjedd mye i musikkbransjen de siste årene. Før ble man ikke sett på som "ekte musiker" hvis man ikke skrev alle linjene og spilte alle instrumentene selv. I dag sitter ofte tekstforfattere og artister på hver sin side av en skjerm. Her på Rønningen kan vi skrive og spille i samme rom og gå sammen i skolens studio etterpå. Den unike hverdagen på Rønningen er noe som må oppleves.


Vi har god kontakt med Oslos musikkliv og vi besøker spennende steder i byen. Noen gangen kommer det kjente artister opp til Rønningen for å holde konserter, forberede større konserter eller gjøre workshop med elevene.Vi har blant annet hatt besøk av Gabrielle og SKAAR og hatt livekonserter med Ina Wroldsen, B-boy Myhre, Safario, Fieh, Sebastian Zalo, Ole Børud og Marthe Wang

Se også video med Rønningens to elever, Carlisle og Vilde, som begge kom langt i Idol-finalen 2018.


 


Lærere

Linjelærer Sølve Styve Etnestad har både fordypet seg i låtskriving gjennom sine musikkstudier, gitt ut albumet Come Closer med listing på P3, og er dirigent for koret Mosaic, som i tillegg til egne konserter og utgivelser også har sunget  med artister som John Legend. Sølve har vært på Rønningen siden 2016, og har også vært linjelærer for Ten Sing Norway, der han også selv var elev skoleåret 10-11. Sølve har Master i Musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo.


 

Individuelle sangtimer ved sangpedagog Tone Scott-Dahl Pedersen. Ved siden av å jobbe på Rønningen jobber Tone bl a som sangpedagog på NLA Staffeldtsgate.


Andre lærere du møter på musikkseksonen:

 

Arne Hiorth - samspill, musikkproduksjon, huskonserter, blås, lydteknikk

Markus Lillehaug Johnsen - samspill, teori og gitarundervivning

Mari Tesdal Hinze (ass. rektor) - formidling, rytmisk korledelse, forsangerteam

Marthe Haaland Wang - vikar med låtskriving, tekstarbeid, vokal og sangpedagogikk som felt.

 

Velkommen til Folkehøgskolen i Oslo

 

Rine.png
Rine
Mina.png
Mina
Amely farger.jpeg
Amely
Vilde s.jpg
Vilde Skogen
Tomine Harket.png
Tomine Harket
Carlilie.jpg
Carlisle Sienes
Vokalelev Om Linja Jan Fredrik
Jahn-Fredrik Tutvedt
Sølve Styve Etnestad
Linjelærer Vokal, Artist, Låtskriver
Sølve Styve Etnestad
Tone Scott Dahl-Pedersen
Sangpedagog
Tone Scott Dahl-Pedersen
Markus Lillehaug Johnsen
Lærer Musikkseksjonen og TSN
Markus Lillehaug Johnsen
Arne Hiorth
Linjelærer Utøvende musikk: Band & Musikkproduksjon
Arne Hiorth