Vokal, Artist, Låtskriver

Instagram
Bilder
Video
  • Låtskriving
  • Sceneopptreden
  • Konsertprosjekter
  • Individuelle sangtimer

 

Mål for linja

Du skal få utvikle ditt personlige og artistiske uttrykk både på scenen og i studio.

Studietur
Nye studieturer for 21-22 kommer!

Med topp plassering i Oslo og et unikt lærerteam i ryggen har du en fantastisk mulighet til å leve ut artistdrømmen. 

Vokal, Artist, Låtskriver jobber vi mot at du både skal produsere tekster og melodier og utvikle deg som sanger og artist. Her får du hjelp og rom til å jobbe med dine egne tekster på egenhånd og i fellesskap, og du får jobbe med å utvikle ditt eget musikalske uttrykk.


Som elev på Vokal, Artist, Låtskriver får du inntil 10 timer med individuelle sangtimer hos sangpedagog som følger deg opp gjennom året.


Låtskriving er som all slags trening: jo mer du gjør det, jo bedre blir du. Her får du tid og veiledning til å gjøre nettopp dette. I tillegg får du veiledning av erfarne låtskrivere og får samarbeide med dyktige bandmusikere.


Vokal, Artist, Låtskriver samarbeider tett med Utøvende Musikk, Musikkproduksjon og de andre sceniske linjene på skolen. Her får vi inspirasjon mens vi jobber, synger og lærer sammen.


Rønningen tilbyr en praktisk tilnærming til musikk. Konsertprosjekter og arbeid i studio utgjør også en del av tilbudet.  I musikkseksjonen jobber vi i tillegg med emner som improvisasjon, formidling, arrangering og musikkproduksjon. Vi har faste økter med ”anvendt teori” og ”rytmisk trening” og forbereder oss til eventuelle opptaksprøver, om du skulle være interessert i det.


Som elev på Rønningens musikkseksjon vil du få mange muligheter. Du får tilgang til studio, samspillrom, øverom og ulike konsertarenaer. Fra Aulaen med sine 200 sitteplasser, godt utstyrt med lyd- og lysutstyr, til mindre scener og spennende rom for intimkonserter. Les mer om våre fasiliteter her.


 På Rønningen blir du en del av et nettverk av unge mennesker som elsker musikk. Sammen arrangerer vi konserter hver måned. Med 180 entusiastiske medelever i publikum tar det ikke mange månedene før du føler deg trygg på scenen.


Det har skjedd mye i musikkbransjen de siste årene. Før ble man ikke sett på som "ekte musiker" hvis man ikke skrev alle linjene og spilte alle instrumentene selv. I dag sitter ofte tekstforfattere og artister på hver sin side av en skjerm. Her på Rønningen kan vi skrive og spille i samme rom og gå sammen i skolens studio etterpå. Den unike hverdagen på Rønningen er noe som må oppleves.


Vi har god kontakt med Oslos musikkliv og vi besøker spennende steder i byen. Ofte kommer det kjente artister opp til Rønningen for å holde konserter, forberede større konserter eller gjøre workshop med elevene. Vi har blant annet hatt besøk av Ida Wroldsen, Marthe Wang, Fieh og Sebastian Zalo. Se video med Rønningens to elever, Carlisle og Vilde, som begge kom langt i Idol-finalen 2018.


 


Lærere

Linjelærer Martin Alfsen er en anerkjent musikkprodusent, låtskriver og musikalsk leder som har jobbet med en lang rekke norske og internasjonale artister, hovedsakelig innenfor genren Gospel. Han har skrevet mer enn 350 sanger som er innspilt og utgitt.


Individuelle sangtimer ved sangpedagog Tone Scott-Dahl Pedersen. Ved siden av å jobbe på Rønningen jobber Tone bl a som sangpedagog på NLA Staffeldtsgate.


Andre lærere på Utøvende musikk:

Arne Hiorth - samspill, musikkproduksjon, huskonserter, blås, lydteknikk

Markus Lillehaug Johnsen - samspill, teori og gitarundervivning

Sølve Styve Etnestad - teori, låtskriving, arrangering, Ten Sing Norway

Mari Tesdal Hinze - formidling, rytmisk korledelse, forsangerteam

 

Velkommen til Folkehøgskolen i Oslo

 

Carlilie.jpg
Carlisle Sienes
Vilde s.jpg
Vilde Skogen
Vokalelev Om Linja Jan Fredrik
Jahn-Fredrik Tutvedt
Tomine Harket.png
Tomine Harket
Martin Alfsen
Linjelærer Artist/Låtskriver og Utøvende musikk
Martin Alfsen
Tone Scott Dahl-Pedersen
Sangpedagog
Tone Scott Dahl-Pedersen