Skolerute 19/20

Første skoledag: Søndag 25. aug

Nordmarka: 2.-5. sept.

Høstferie: 28. sept-6. okt.
Vi avslutter fredag 27. september kl. 14.00 og starter opp mandag 7. oktober kl. 09.00.
Internatet må forlates innen kl. 16.00 på fredagen og hovedbygget stenges 18.00. Internatet åpner igjen søndag 8. oktober klokken 15.00 og første måltid er kveldsmat søndag kveld.

Foreldrehelg, Ten Sing Norway Premiere  og 50-årsjubileum: 25. - 27. okt

Studietur og linjeuker: Uke 44, 45, 46

Juleferie: 20. des-6. jan.
Vi avslutter torsdag 19. desember og starter opp igjen onsdag 8. januar.
Internatet må forlates innen kl. 16.00 på torsdagen og hovedbygget stenges kl. 18.00. Internatet åpner igjen tirsdag 7. januar kl. 15.00 og første måltid er kveldsmat tirsdag kveld.

Skolestart etter nyttår: Onsdag 8. januar kl 09:00

Rønningenfestivalen: 23. - 26. januar / Åpen dag 25. januar

Vinterferie: 15.-23. feb.
Vi avslutter fredag 14. februar etter linjeopplegg (etter avtale med linjelærer) og starter opp mandag 24. februar kl. 09.00. Internatet må forlates innen kl. 16.00 på fredagen og hovedbygget stenges 18.00. Internatet åpner igjen søndag 24. februar klokken 15.00 og første måltid er kveldsmat søndag kveld.

Linjeuker: Uke 10 og 11

Påskeferie: 4. april -14. april
Vi avslutter fredag 3. april kl. 14.00 og starter opp onsdag 15. april kl. 12.00.
Internatet må forlates innen kl. 16.00 på fredagen og hovedbygget stenges 18.00. Internatet åpner igjen tirsdag 14. april klokken 15.00 og første måltid er kveldsmat tirsdag kveld.

Blåtur: Mandag 27 april - torsdag 30. april

Siste skoledag: Lørdag 9. mai

Timeplan den første uka

Første uke er fylt av tradisjonelle aktiviteter for å bli kjent i nærmiljøet, med hverandre og med skolens systemer og rutiner. Et folkehøgskolemiljø er et lite samfunn i miniatyr hvor vi alle er avhengig av hverandre. Det er derfor avgjørende for et vellykket år at vi den første uka får gode rutiner på plass. Dessuten blir det mye linjetid slik at du blir kjent med lærere og medelever.  Den første helgen drar vi på en fantastisk flott vandring gjennom Nordmarka. Gled deg!

Lørdager på folkehøgskole

Vi gjør oppmerksom på at skolen har undervisning også på lørdager. Dette er vanlig på alle folkehøgskoler. Undervisningen disse dagene har ulike tema og er organisert som seminarer. Fredags- eller lørdagskveldene er elevkvelder som grupper av elever får programansvar for. Disse arrangementene, som annen undervisning, er obligatoriske.

Timeplanen

Et folkehøgskoleår består av 190 skoledager. Skoleuken består av 6 dager, inklusiv lørdag.  Lørdagsseminarene er temabasert og omhandler f. eks musikal, Stop Poverty, TV-aksjonen, Norges KFUK-KFUM, kvinnedagen, teatersport, juleverksted, 3D-veiledning, Røde Kors, Oslo by, nyttårsball, kunst, dans, vinteraktivitetsdag.

Full oversikt over seminarer får du i løpet av de første ukene. Lørdag er obligatorisk for alle. Oversikt over ferier og frihelger der du kan reise bort ser du i semesterplanen.

I forbindelse med prosjekter og arrangementer  som skolen skal være med på, vil det være skole på enkelte søndager også. Ved slike fellesprosjekter er det obligatorisk frammøte for alle. Skolen foreslår også søndagstur eller kirkebesøk på søndager.

I linjeukene/studieturperiodene vil alt program, inklusiv helgene, være styrt av linjens opplegg.

Ferier – folkehøgskolen og internatet stengt

Skolen og internatet er stengt i høst-, jule-, vinter- og påskeferien. Skolen slutter kl. 14:00 før ferier. Elevenes rom, undervisningsrom og idrettshall stenger klokken 16.00 og da vil vi at du forlater disse. Hovedbygget stenger ikke før 18.00, slik at de som tar transport senere på kvelden kan oppholde seg på fellesarealene (elevstua/resepsjonsområdet) frem til da. Elevene kan komme tilbake dagen før skolestart klokken 15.00. Husk å bestille hjemreisebilletter i god tid hvis du vil sikre deg billig reise. Det gis normalt ikke permisjon i forlengelse av ferier.