Global skole

Rønningen Folkehøgskole er en global skole med utstrakt internasjonalt partnersamarbeid. I tillegg til alle linjenes studieturer og besøk hos ulike samarbeidspartnere, har skolen etablert varige partnerrelasjoner gjennom KFUK-KFUM Global.

• Rønningen er sertifisert både som Fairtrade- og Grønt Flagg-skole
  • Rønningen har partnersamarbeid med South-Africa YMCA
    Rønningen har de siste årene vært utøver av partnerskapet med Sør-Afrika YMCA på vegne av KFUK-KFUM Global. Partnerskapet innebærer gjensidig policy-samarbeid rundt ledertrening, globalt partnerskap, LAG local action groups, S2C Subject to Citizen, kulturarbeid (Y-Arts /Ten Sing /Bandprosjekter) og erfaringsutveksling mellom deltagere i praksissituasjoner (Y-Zone).  Skolen har også tidligere hatt utveksling av personell ved at YMCA har sendt lærerkrefter til Rønningen, mens lærere fra Rønningen har arbeidet i Sør-Afrika YMCA.
  • Rønningen samarbeider med East Jerusalem YMCA og YWCA of Palestine
    Rønningen samarbeider også med JAI, – East Jerusalem YMCA og YWCA of Palestine sitt felles program Joint Advocay Initiative. Dette samarbeidet omhandler informasjon, «advocacy» og BDS-kampanjer i palestinernes kamp for rettferdighet og  rett til eget land. Fra 2014 har Rønningen FHS også fått besøk av elever på JAIs samarbeidende skoler i Beit Sahour: Rønningens elever besøker JAI, lærer om situasjonen, har skolebesøk og planter trær sammen med palestinske elever gjennom JAIs Oliventrekampanje.
  • Ten Sing Norways internasjonale engasjement
    Ten Sing Norway har et årlig internasjonalt prosjekt i sitt program gjennom KFUK-KFUM Global. I 2011 deltok de på Klimakaravanen fra Nairobi til Durban i forbindelse med FNs Klimatoppmøte COP17 i Durban.  Siden 2011 har de besøkt Kenya, Tanzania, Sri Lanka, Palestina og Sør-Afrika for å bygge opp Ten Sing arbeid i YMCA og YWCA-bevegelsene der.
  • Rønningens solidaritetsprsjekt i Sør-Afrika
    Elever på Rønningen samler inn penger til vår partnerorganisasjon South Africa YMCA med et årlig Globalløp. Her blir elevene sponset pr kilometer de løper, og noen bruker svært kreative påfunn for å få ekstra inntekter, eller kompensere for færre løpte runder. Skolens første Globalløp ble arrangert i mai 2012 og ble en tradisjon.

Les mer om:

KFUK-KFUM Global