Grønn skole

I 2014 ble Rønningen Norges første Grønt flagg-sertifiserte folkehøyskole. Du har kanskje hørt om sertifiseringsordningen «Miljøfyrtårn»? Grønt Flagg er en spesialsertifisering for skoler, og den fokuserer enda mer på at miljøfokuset skal gjennomsyre undervisningen.

På Rønningen er vi opptatt av at det skal være lett å velge lurt – og vi skal ha det gøy mens vi holder på!

I hverdagen på Rønningen følger det grønne skiftet tre akser; Reduse, Reuse og Recycle. Her er noen eksempler på hvordan du vil møte det i hverdagen: 

 

Reduce
Kjøkkenet er våre Reduce-helter:

  • Mange av råvarene våre kommer fra Verdimat - overskuddsvarer som ellers ville blitt kastet. Slik bidrar vi til å minske matsvinn.
  • Søndag er restedag med det beste fra uka. Slik minsker vi vårt eget matsvinn.
  • Kjøttforbruket i Norge er for høyt. I tillegg til en vegetarfestdag i uka (meatfree) har kjøkkenet vårt fokus på å bruke kjøtt som krydder i maten istedenfor som hovedingrediens og vi bruker lokale råvarer så langt det går. Snart står også vårt eget økologiske bakeri ferdig.

 

 

Reuse

  • Vi har byttemarkeder, bokbod, fiksefest, bruktbutikksafari og kurs i redesign og oppsirkulering.

 

Recycle

  • Selvsagt kildesorterer vi, men vi går også lenger: Deler av matavfallet vårt blir gjennom bokashi-kompost mat for vår egen lille kjøkkenhage der vi blant annet dyrker te til elevkafeen.