se-Frontbilde.jpg

Sør-Afrika og Midtøsten

Del på Facebook

SE:Verdens studieturer til Israel/Palestina og Sør-Afrika er en vesentlig del av programmet på linja.


Med SE:Verden i Sør-Afrika får du oppleve livet i ulike deler av landet og ulike sosiale lag i befolkningen. Fra Soweto og Johannesburg, via Safari, til vakre Cape Town. Du får oppleve både townships med Homestay, storbyer og landsbygda, møte med mennesker i ulike livssituasjoner og strender langs kysten. Vi jobber tett med YMCA og du får møte vanskeligstilt ungdom i deres ulike programmer. YMCAs mål er å sette unge mennesker i stand til å ta ansvar og bidra til forandring i egne liv og i samfunnet forøvrig.


Sør-Afrika speiler på mange måter verden, med sine store kontraster. Du møter store ulikheter mellom rik og fattig i ett og samme land og ser kontrasten mellom livet i townshipene og den materielle rikdommen som ligger noen steinkast unna. Sør-Afrikas ungdom sprudler av sang, dans, livsglede og håp til tross for vanskeligere materielle livsvilkår. 


Gjennom møter med våre samarbeidspartnere i Sør-Afrika knyttes dine erfaringer sammen med det du lærer om den globale verden i løpet av året.  


Studieturen til Midtøsten fokuserer på Palestina og Israel. På reisen får du oppleve livet for palestinere på Vestbredden og i Jerusalem, så vel som for israelere i Jerusalem og Tel Aviv og i bosetninger inne på Vestbredden. Vi har base i Bethlehem, og derfra besøker vi Jerusalem, Ramallah, Hebron og andre destinasjoner på Vestbredden.  


Det du lærer om apartheid og dets konsekvenser i Sør-Afrika vil flere si at de gjenkjenner i dagens Palestina og Midtøsten. Du får lære om konflikten i Midtøsten og om livet til palestinske ungdommer som lever under okkupasjon, samtidig som du får anledning til å gjøre en innsats for å bedre palestineres livsvilkår gjennom YMCA og YWCAs Joint Advocacy Initiative (JAI)og Oliventrekampanjen.

Sjekk SE:Verden på Instagram og Facebook-side for oppdateringer på hva vi holder på med!

Se film fra en av de mer dramatiske studieturene SE:Verden har hatt til Palestina.


NB! Vi tar forbehold om endringer i planer for studietur og reisemål i henhold til den globale Corona-pandemiens utvikling og reiseråd knyttet til dette.