se-Frontbilde.jpg

Sør-Afrika og Palestina/Israel

Del på Facebook

Globalt engasjement sine studieturer til Israel/Palestina og Sør-Afrika er en en viktig del av programmet på linja.


Med Globalt engasjement i Sør-Afrika får du oppleve livet i ulike deler av landet og ulike sosiale lag i befolkningen. Fra Soweto og Johannesburg, via Safari, til vakre Cape Town. Du får oppleve både townships med Homestay, storbyer og landsbygda, møte med mennesker i ulike livssituasjoner og strender langs kysten. Vi jobber tett med YMCA og du får møte vanskeligstilt ungdom i deres ulike programmer. YMCAs mål er å sette unge mennesker i stand til å ta ansvar og bidra til forandring i egne liv og i samfunnet forøvrig.


Sør-Afrika speiler på mange måter verden, med sine store kontraster. Du møter store ulikheter mellom rik og fattig i ett og samme land og ser kontrasten mellom livet i townshipene og den materielle rikdommen som ligger noen steinkast unna. Sør-Afrikas ungdom sprudler av sang, dans, livsglede og håp til tross for vanskeligere materielle livsvilkår. 


Gjennom møter med våre samarbeidspartnere i Sør-Afrika knyttes dine erfaringer sammen med det du lærer om den globale verden i løpet av året.  


På studieturen til Palestina og Israel får du oppleve livet for palestinere på Vestbredden og i Jerusalem, så vel som for israelere i Jerusalem og Tel Aviv og i bosetninger inne på Vestbredden. Vi har base i Bethlehem, og derfra besøker vi Jerusalem, Ramallah, Hebron og andre destinasjoner på Vestbredden.  


Det du lærer om apartheid og dets konsekvenser i Sør-Afrika vil flere si at de gjenkjenner i dagens Palestina/Israel. Du får lære om konflikten i Midtøsten og om livet til palestinske ungdommer som lever under okkupasjon, samtidig som du får anledning til å gjøre en innsats for å bedre palestineres livsvilkår gjennom YMCA og YWCAs Joint Advocacy Initiative (JAI)og Oliventrekampanjen.

Sjekk linja på Instagram og Facebook for oppdateringer på hva vi holder på med!

Se film fra en av de mer dramatiske studieturene med linja til Palestina.


Priser på studieturene finner du her. Det tas forbehold om prisendringer i henhold til den globale utviklingen i en verden som er preget av kriser og usikkerhet.