Krogvold034

Workshop med Morten Krogvold

FOTOVIDEO: digital design
Del på Facebook

FotoVideo på Rønningen Folkehøgskole startet det nye året med å dra på workshop med Morten Krogvold. Vi var så heldige å få komme med på denne workshopen som Bjerkely Folkehøgskole har for niende gang. 

Vi ankom Bjerkely tirsdag kveld og fikk møte elevene fra der. Dermed var ca. 35 elever klare for 3 dager med intens fotojobbing.

Selve workshopen startet onsdag og Krogvold tok elevene med inn i sine tanker om fotografi, kunst og livsvisdom. Alle elevene viste to bilder hver som de fikk konstruktiv kritikk på, nyttig lærdom for noen og enhver. På kvelden var det tid for fotografering. Den ene fotooppgaven var å ta et portrett av en totalt ukjent person. Dette viste seg å være en høy terskel for mange, men alle løste oppgaven. Noen dro ut i bygda og banket på dører, andre på bowlinghallen og noen til eldrehjemmet. Flere jobbet iherdig ut i de små timer.

Dag 2 startet tidlig for noen som reiste ut kl. 7:00 på morningen for å fotografere. Deretter var det bildevisninger og foredrag fra Krogvold og de som ville kunne vise bildene de hadde tatt dagen før for å få tilbakemelding på arbeidet sitt. 

Kvelden ble brukt til å fotografere og igjen var det ut til Flisa (lokalbygda) for å finne motiver. Noen dro også til asylmottaket og fikk fine bilder defra. Også denne natta ble det lite søvn på mange av elevene (og lærerne). 

Dag 3 skulle alt avgjøres. Hvem hadde jobbet best og med det fått plass på en workshop i Vågå med Morten Krogvold, eller festivalpass til Nordic Light fotofestival?

Nandita og Birthe fra Bjerkely fikk hver sin plass på workshopet, mens Christoffer Dynna fra Rønningen fikk festivalpass til Nordic Light (verdi 3.300,-!) 

Det var en sliten gjeng som satte kursen for Rønningen Folkehøgskole fredag kveld – alle mange erfaringer rikere.

Nysjerrig på Morten Krogvold? 
Mer om Nordic Light