Når en går fotovideo må en ofte vær forberedt på å få oppgaver dumpet på deg som gjerne kan være utfordrende og krevende. Med tanke på at mindretalet av elevene i klassen har drevet særlig med video før, var oppgaven vi fikk absolutt en spennende utfordring. 

TenSing Norway på Rønningen hadde på lørdag premiere på showet deres som skulle filmes gjennom flerkameraproduksjon. Ikke bare skulle det filmes, men også livestreames på premieren. Forøvrig Rønningens første livestream ever! Elevene fikk oppgaver fordelt på 4 kameraer, regi og skript, samt klippe og lydansvar. Livestreamen var også en elevs oppgave.

Fotovideo fikk lære hvor viktig det er med kommunikasjon med hverandre i og med at alle måtte jobbe sammen, vi lærte mer om komposisjon, hva som ser bra ut når en filmer og hva som ikke ser bra ut og det å kunne få et bra resultat krevde mye jobbing og konsentrasjon. Noe som også gikk raskt opp for elevene var at det å måtte følge noen andre sine timeplaner og rette seg etter hvordan de hadde lagt alt opp, gjerne kunne vær frustrerende og energitappende. Men likevel jobbet elevene seg gjennom det, kommuniserte bra og var til slutt klare for premieren etter å ha jobbet med TenSing hele uken og memorert hele showet deres fra detalj til detalj.

Lørdagen var nervepirrende for mange, med tanke på hvor mye innsats elevene hadde lagt inn i å få TenSing til å se bra ut på skjermen. Men når vi til slutt får et kjempebra opptak, og livestreaming på plass var vi alle veldig fornøyd med resultatet og innsatsen. Til og med lærer Sture brukte ordene som ´rørt´ og ´stolt´.