Mens de andre linjene på Rønningen tok en utlandstur til enten NY, London, Palestina, Lanzarote eller Brazil tok FotoVideo en liten utflukt til Kvitfjell på hytta til selveste rektor. Med tilhengeren stappet full av alt for mye mat, soveposer og varme klær reiste 12 turglade elever + en grådig giret lærer opp til hytta en søndags ettermiddag. Det første vi gjorde når vi kom frem var å fyre opp i peisen, rydde ut bagasje og krangle om hvor folk skulle sove. Læreren klarte heldigvis å kapre et soverom for seg selv, mens noen endte opp i en dobbelseng i lag, ei køyseng og resten oppe på hemsen, tett sammen på madrasser. Før vi visste ordet av det var hyttestemningen på plass. Kjøkkenet hadde vært kjemperause med maten de sendte med oss, så det skulle hvertfall ikke stå på mangel av mat.

Dagene gikk for det meste i å sove, spise mat, spille kort og spise enda mer mat. Elevene fikk en følelse av å være ekte villmarksmenn da de måtte forberede mesteparten av maten ute over bål med både pølser og pannekaker til lunsj. Noen elever viste til og med skjulte kunnskaper på kjøkkenet der det ble mekket fantastiske pizzasauser og boller.

Hensikten med turen var at elevene skulle få et tettere bånd til hverandre, få slappe av, men selvsagt også få noen bra bilder fra turen. Og i den anledningen satte de ut på en utflukt til nærmeste sætre som krevde en liten gåtur med kamera og stativ på ryggen. Elevene fikk oppleve at Kvitfjell består for det meste av tåke, uansett hvor en går og at læreren kanskje ikke har den beste retningssansen. Til slutt fant de likevel frem til noe som kunne minne om en sætre, og elevene kom fornøyde tilbake fra turen med gode bilder. Et par som var igjen på toppen fikk også oppleve en fantastisk utsikt når tåka endelig lettet og sola snek frem.

Elevene fikk prøvd seg på både macrobilder, timelapse, stjernebilder og selvsagt… Tåkebilder. Feite og gode elever returnerte Rønningen onsdag ettermiddag, etter en avslappet, innholdsrik og koselig hyttetur.