Denne uka har elevene på FotoVideo fått testet ut det å ta bilder i studio og funnet ut at det å ta bilder med rett lyssetting, ikke er så lett som man skulle tro. Elevene har fått innføring i det å måle lyset i forhold til kamera innstillingene, hvor plassering av lyset skal være, og hvordan de på rett måte kan bruke reflektor, isopor eller andre objekter som kan være med å styre lyset. De har fått det inn teoretisk gjennom undervisning, men også i praksis ved bruk av eget studio på Rønningen.

Det tar mye prøving og feiling for å få det perfekte resultatet, og av og til er det bare noen små justeringer som skal til. Andre ganger finn en ut at en har virkelig bommet med lyssettingen.

IMG 3415

Når det kommer til fotografering gjelder det å prøve seg frem, og det har elevene virkelig fått gjort der de fikk oppgave om å etterligne bilder som allerede er tatt i studio og få samme effekt med lys på sine egne bilder. For mange elever har det gått opp for dem at det å ha en skikkelig photoshoot som gir gode resultater ikke bare er en dans på roser. Det krever planlegging, oppsetting og et øye for detaljer. Elevene er nå i stand til å være kreative og benytter ofte fritiden til å sette opp lys og ta mange flotte bilder i studioet.