Etter høstferien har FotoVideo begynt å jobbe med levende bilder, altså film. Første oppgave var animasjonsfilm på norsk filminstitutt. Først fikk vi omvisning på Filmmuséet, der så vi hvordan animasjonsfilm fungerer, helt fra de første filmene ble laget. De hadde dukkene Karius og Baktus, og vi så hvordan de ble styrt. Veldig morsomt å se hvordan det er bak fasaden! 

Tekst: Maria Emilie Nesttun Øyen 

Høydepunktet med dagen var nok å lage sin egen animasjonsfilm. På forhånd hadde vi delt oss inn i grupper og diskutert hva filmen skulle handle om. Det ble brukt både ark, lego og play doh, barnet i oss ble virkelig vekket til live! Etter et par timer med planlegging, bygging, leking og filming var vi i mål. 

Animasjonsfilm tar lang tid, man må flytte objektene bittelitt per bilde. Det går ikke alltid som planlagt, men da bruker man kreativiteten og finner på en annen løsning. Dagen resulterte i fem fantastiske kortfilmer!