IMG_20221113_000302.jpg

Sondre fant sitt fristed

Kunst og arkitektur
Del på Facebook

For Sondre ble Rønningen et fristed der han fikk frie tøyler til å eksperimentere og utfolde seg kreativt.

- Lærerne på Kunstlinja møtte meg på mitt nivå, noe som ga meg motivasjon og inspirasjon til å fortsette med min lidenskap, sier Sondre Sjølie.

Kunstlinjas atelier, som vi kaller Rønna, ble Sondres happy place gjennom skoleåret. 

- Jeg utviklet meg både innen tegning, maling, akt og kroki. På Rønna hadde jeg frie tøyler til å jobbe med alle materialene tilgjengelig. Under Rønningen-festivalen hadde jeg gleden av å samarbeide med både musikk-elevene og danselinja for å skape et verk satt sammen av moderne dans, noise-musikk og stop-motion animasjon. Det var definitivt et av mange høydepunkter i løpet av året, og det fikk meg til å tenke utenfor boksen når det kom til kunst og uttrykk, forteller han. 

Sondre har gått videre på sin kunstreise, og har gått på Einar Granum Kunstfagskole, før han nå har begynt på bachelorgrad i i Kunst på Kunstakademiet i Tromsø. 

- Mitt år på Rønningen var akkurat det jeg trengte etter tre år med fag på videregående. Det var et fristed som likevel ga meg gode rutiner, mange nye venner og inspirerte meg videre til å jobbe med kunst og estetikk, sier Sondre. 

I tillegg til god faglig utvikling er han glad for sin egen sosiale utvikling etter året på Rønningen. 

-  På folkehøgskolen er man jo stort sett i en sosial setting, og det ga meg et helt år på å få et tydeligere bilde av meg selv. Jeg fikk også testet komfortsonen, noe jeg er veldig takknemlig for i etterkant. Som regel tørr man mye mer enn man tror, og mot slutten av året hadde jeg standup på hovedscenen. Det så jeg ikke for meg at jeg hadde turt på starten av året. Jeg ble trygg på meg selv, men også på andre, avslutter Sondre. 

 

 

Les mer om kunstlinja vår her.