Kunst og arkitektur

Instagram
Bilder
Video

Lær mer om kunst og arkitektur på Oslos eneste folkehøgskole!

Mål for linja

Du utvikler ditt eget kunstneriske uttrykk gjennom arbeid med forskjellige teknikker og fokus på egne idéer. Du vil få forståelse og engasjement for betydningen av kunst, arkitektur og design i samfunnet i dag.

 

Studietur
Tokyo, Kunstlinjene

Få inspirasjon og kreative utfordringer med kulturbyen Oslo som arena!

Det er fantastisk å holde til i hovedstaden, og på linja blir du kjent med Oslos kunstliv! Vi samarbeider med spennende kunstnere og arkitekter, og drar på atelier- og studiobesøk. Vi går på utstillinger, gallerier og museer, og tegner akt på Einar Granum kunstskole. Dessuten studerer vi bygninger og byrom og bruker byliv, kafeer og parker som inspirasjon og utgangspunkt for oppgaver!

På kunstlinja går du sammen med andre som er like kreative som deg, og dere utforsker tegning, trykk, maleri, skulptur, installasjon og arkitektur. Vi har god balanse mellom undervisning, definerte oppgaver og fritt skapende arbeid. Du har rom til å utvikle egne ideer, eksperimentere og til å finne ditt personlige uttrykk. Vi har mange dyktige og ambisiøse elever, men du vil få masse ut av året om du er nybegynner også. Du arbeider med oppgavene på ditt nivå, og hele veien tilbyr vi individuell veiledning gjennom samtaler og felles diskusjoner i klassen.

Kunst-/ arkitekturhistorie og estetisk teori blir nært knyttet til det praktiske arbeidet. 

Studietur til Japan

Vi reiser til Tokyo for å bli inspirert av japansk kultur og estetikk! Vi møter lokale kunstnere og lærer mer om manga og asiatisk kunst og arkitektur, besøker tehus og vakre hager som gir ro i sjelen, spiser ekte japansk sushi og gjør tegne- og fotooppgaver i fantastiske omgivelser. 

Muligheter videre

Mange søker seg videre fra oss til kunst-, design- og arkitekturutdanninger både i Norge og i utlandet! Hvis du ønsker det, vil du få veiledning til utvikling av egen portefølje og hjelp til opptaksprøver. Du lærer å kunne presentere ditt eget arbeid, og bli sikrere på egne valg, ideer og uttrykk! 

Følg oss på facebook: www.facebook.com/rfhskunstlinjene/

Følg oss på Instagram: www.instagram.com/kunstlinjene  

Velkommen til Folkehøgskolen i Oslo

 

 

Eline Svelle
Eline Svelle
21032588_10209603253390730_7083644994416679187_n.jpg
Christian Opdal
20155774_1469694416423004_7597957650319498579_n.jpg
Ulrik Karlstrøm
0-7.jpg
Nora Røstø Grøtberg
Clementine R
Clementine Rusten
Karen Kviltu Lidal
Linjelærer Kunst og arkitektur/ Kunst og illustrasjon
Karen Kviltu Lidal
Camilla Løhren Chmiel
Linjelærer Kunst og arkitektur/ Kunst og illustrasjon
Camilla Løhren Chmiel