12042620 768595779918030 826796555726064805 N

SE:OSLO og TOPPIDRETT på tur

SE:OSLO Toppidrett
Del på Facebook

 

SE:OSLO og TOPPIDRETT besøkte onsdag Hurdal syn-og mestringssenter. Hurdalsenteret har en vakker beliggenhet rett ved Hurdalsjøen i Akershus. Senteret ønsker å være en arena for sanselige opplevelser, hvor særlig andre sanser enn synet tas i bruk. 

Vi fikk prøve oss som blinde eller svaksynte og måtte skjerpe de andre sansene våre. I klatreparken fikk vi utfordret oss til å føle oss frem mens vi gikk på trestokker langt over bakkenivå. 

Lunsjen var ostesmørbrød laget på bål og det smakte nydelig!

Vi fikk også prøve oss som ledsagere og elevene lærte flere måter å ledsage en blind eller svaksynt på. Vi fikk omvisning i senterets flotte undervisningsrom, hvor de tilbyr dataopplæring og undervisning i hjelpemidler, dagliglivets aktiviteter og i punktskrift. De har i tillegg flere kunst og håndverksrom, gymsal og klatrevegg, sansehage og kafe. Elevene fikk prøve seg å skrive på en punktskrift maskin og bokstavene ble riktige selv om vi syntes det var vanskelig å lese punktbokstavene med fingrene våre.

SE:OSLO har jobbet med universell utforming og sjekket hvordan Oslos gater er utformet. Her fikk vi se et bygg og et område som er universelt utformet, hvor senteret har benyttet nyeste teknologi innen lys, akustikk og ledelinjer. 

Vi takker for en strålende og lærerik dag sammen på tvers av linjer!