Toppidrett

Instagram
Bilder
Video

Trening sammen med medelever, klubber, forbund og alene. Fleksibilitet i forhold til deltakelse på treningssamlinger og konkurranser. 

Et godt og oppbyggende treningsmiljø. Treningslære i praksis og teori. Veiledning i kosthold, idrettspsykologi og annet som påvirker prestasjoner.

Treningsleir på Tenerife i november. Vintertur til Hemsedal i februar.  

Mål for linja


Du skal få utvikle deg som utøver og ha fullt fokus på egen idrett i et inspirerende toppidrettsmiljø samtidig som du får oppleve det beste folkehøgskole har å by på.

 

Studietur
Tenerife, Toppidrett

Opplev idrettsglede, mestring og trivsel på veien mot store idrettslige prestasjoner.

Vi deler Olympiatoppen sitt syn på en toppidrettsutøver: «En toppidrettsutøver er toppidrettsutøver 24 timer i døgnet, og tilpasser sin tilværelse etter det. Samtidig erfarer vi at toppidrettsutøvere har en bedre hverdag, utvikler seg bedre og presterer bedre på sikt dersom deres identitet rommer mer enn det å være toppidrettsutøver. Dette innebærer for eksempel at utøveren er trygge på seg selv, har en god selvfølelse og opplever å ha verdi uavhengig av prestasjon».


Som elev på toppidrett får du mulighet til å nettopp satse for fullt på din idrett, og samtidig få oppleve det gode fellesskapet Rønningen. Vi er gode på å ivareta det hele mennesket, og bidrar til å fremme idrettsglede og mestring på veien mot store idrettslige prestasjoner.


Timeplanen er laget slik at du får tid til å trene godt og restituere deg, i tillegg til at du kan utfordre deg i andre kreative fag. Hvert år er det mange ulike idretter representert på linja. Du bor og trener sammen med likesinnede i klassen. Vi jobber målbevisst innenfor hver idrett, samtidig som vi skaper et godt treningsmiljø, setter oss felles mål og lærer av hverandres sterke sider


Treningsfasilitetene rundt Rønningen er svært gode og skolen har marka som nærmeste nabo. Her har vi milevis av godt merkede stier og grusveier, vinterstid blir disse preparert til skiløyper. Alle elevene får tilgang til et nytt og moderne treningssenter både i og utenfor skoletiden. Ellers benytter vi oss av de idrettsanleggene Oslo har å tilby. Elevene oppfordres til å finne en klubb eller forening i Oslo å trene med.


Du vil bo sammen med likesinnede, og rammene vil være tilpasset de hensyn som må tas ved store treningsmengder, både når det gjelder søvn, hvile og kosthold. 


Opptak gjøres hovedsakelig på bakgrunn av sportslig nivå og motivasjon.


Velkommen til Folkehøgskolen i Oslo

 

Jonas_1.jpg
Jonas Tapani Halonen
Guro
Guro Jordheim
IMG_1594.JPG
Vilde Aasmo, sprinter
Julie
Julie Hjortland
Åsne
Åsne Skram Trømborg
turid
Turid Loe
123
Dag Blandkjenn
Astrid Lødemel
Linjelærer Toppidrett
Astrid Lødemel