Toppidrett

Instagram
Bilder
Video

Vi trener sammen og enda mer ved siden av hverandre.

Deler kompetanse, erfaring og hjerteslag!

Mål for linja

 

UTVIKLE og FORBEDRE deg som toppidrettsutøver og menneske

DELE KOMPETANSE og HJERTESLAG med topputøvere i andre idretter

TID til RESTITUSJON og et SOSIALT LIV samtidig som du TRENER bedre enn noen gang

 

Studietur
Brasil

Toppidrettslinja er for deg som ønsker å fokusere fullt på din idrett i et inspirerende toppidrettsmiljø, samtidig som du får oppleve det unike fellesskapet på folkehøgskole. Skal du bli tatt opp som utøver på toppidrett må du være knyttet opp til en klubb, et idrettslag eller landslaget i din spesifikke idrett.

Opplev idrettsglede, mestring og trivsel på veien mot store idrettslige prestasjoner.Vi deler Olympiatoppen sitt syn på en toppidrettsutøver: «En toppidrettsutøver er toppidrettsutøver 24 timer i døgnet, og tilpasser sin tilværelse etter det. Samtidig erfarer vi at toppidrettsutøvere har en bedre hverdag, utvikler seg bedre og presterer bedre på sikt dersom deres identitet rommer mer enn det å være toppidrettsutøver. Dette innebærer for eksempel at utøveren er trygg på seg selv, har en god selvfølelse og opplever å ha verdi uavhengig av prestasjon».


Som elev på toppidrett får du mulighet til å nettopp satse for fullt på din idrett, og samtidig få oppleve det gode fellesskapet på Rønningen. Vi er gode på å ivareta det hele mennesket, og bidrar til å fremme idrettsglede og mestring på veien mot store idrettslige prestasjoner.Timeplanen er laget slik at du får tid til å trene godt og restituere deg, i tillegg til at du kan utfordre deg i andre kreative fag. Hvert år er det mange ulike idretter representert på linja. Du bor og trener sammen med likesinnede i klassen. Vi jobber målbevisst innenfor hver idrett, samtidig som vi skaper et godt treningsmiljø, setter oss felles mål og lærer av hverandres sterke sider.Treningsfasilitetene rundt Rønningen er svært gode og skolen har marka som nærmeste nabo. Her har vi milevis av godt merkede stier og grusveier, vinterstid blir disse preparert til skiløyper.

Alle elevene får tilgang til et nytt og moderne treningssenter både i og utenfor skoletiden. Utover dette benytter vi oss av de idrettsanleggene Oslo har å tilby. Elevene oppfordres til å finne en klubb eller forening i Oslo å trene med.


Du vil bo sammen med likesinnede , og rammene vil være tilpasset de hensyn som må tas ved store treningsmengder , både når det gjelder søvn, hvile og kosthold.


Opptak gjøres hovedsakelig på bakgrunn av sportslig nivå og motivasjon.


Les mer om Hanna, Sondre, Sebastian og Mille som alle er elever som har kombinert året på folkehøgskole med å være toppidrettutøvere. Flere av dem har også tatt et ekstra år på Rønningen som miljøstipendiater på Toppidrettslinja!  

Det er mulig å satse toppidrett og samtidig gå på folkehøgskole!

Slik kombinerte Mille folkehøgskole og toppidrettskarrieren!


Slik er en dag på toppidrett:
 

 


 

Simon Steinshamn konkurrerer i mellom- og langdistanseløp, samt terrengløp og gateløp. Simon var med da Norge løp inn til laggull i EM i terrengløp i november 2018 i Nederland sammen med Jakob Ingebrigtsen, Simen Halle Haugen, Håkon Stavik og Jonathan Vedvik. Simon gikk på Toppidrettslinja på Rønningen 2018/19. Personlig beste på sterke 8.03 på 3000m, 14.15 på 5000m og 29.26 på 10km gateløp. https://www.instagram.com/simonsteinshamn/
Simon Steinshamn, friidrettsutøver
Jonas_1.jpg
Jonas Tapani Halonen
IMG_1594.JPG
Vilde Aasmo, sprinter