IMG 9457

Braksuksess på Natt-turnering

Toppfotball Idrett og ball
Del på Facebook

24. januar var det atter en gang duket for den tradisjonsrike Natturneringen for fotballbaserte Folkehøgskoler,  i Østfoldhallen. Rønningen Folkehøgskole stilte med tre lag. To guttelag, og ett jentelang. Fasiten ble en seier, og en tredjeplass.

Silviu fylte bussen med en spillesugen gjeng, tente på å jakte gode opplevelser. Og gode opplevelser ble det. Ikke bare var det god gruppekohesjon på tribunen, men det var også mange lekne detaljer og godt relasjonsspill på matta.

Andrelaget til gutta gjorde en manns jobb, og var ikke langt unna å ta seg videre fra gruppespillet. Men i den avgjørende kampen ble det litt mye slurv foran eget og motstanderens bur, med en påfølgende tidlig exit.

Guttenes førstelag valset på sin side over alt og alle i gruppespillet, og slo også Jeløya med set-sifrene 3-0 i kvartfinalen. I semifinalen stod Haugetun 1 for tur. De brukte kun ett minutt på å skyte seg til 1-0 på eget gress. Etter dette handlet alt om Rønningens jakt på utlikning. Og utlikning ble det, fire minutter før slutt. Kampen kulminerte slik den var hele veien. Med spill mot ett mål, uten ytterligere scoringer. Selv om Rønningen fremstod som Arsenal i denne kampen, gikk semifinalen til straffer. De ti første gikk i mål, før vi brant vår sjette, mens Haugetun scora på sin. Den bitre ettersmaken sitter fortsatt og marinerer smaksløkene. Men så lenge vi spiller såpass leken fotball, så vil dette generere gode resultater fremover.

For jentelaget var gruppespillet grei skuring. Semifinalen en like stor transportetappe. Og i finalen stod regjerende mestere, sterke Haugetun 12/13, for tur. Vi var vitne til fullstendig dominans fra våre jenter i banespillet. Men litt lite kynisme foran motstanderens mål gjorde at denne kampen endte 0-0, med en ny straffesparkkonkurranse for tur. Samtlige av våre jenter scora på sine straffer: Line (Røa), Marte (Linderud Grei), Ane (Lyn), Oda (avventer tilbud) og Maria (Lyn) var alle like kliniske og iskalde som baksida av en sovepute. Når Line Hem i tillegg tok på seg keeperhanskene og imiterte en vegg på streken, så ble det seier i den prestisjetunge turneringa og solid reklame for Rønningen Toppfotball.

Vi klappet oss ut av Østfoldhallen 04:00, vel vitende om at vi har fryktelig mange hyggelige og gode fotballspillere på Rønningen Folkehøgskole.