12200620 10156150048510137 699229169 N

Bra innsats på fysiske tester for Rønningen Toppfotball

Toppfotball
Del på Facebook

Raskest på 40 meter.

De siste ukene har vi satt av tid til å gjennomføre enkelte fysiske tester. Dette brukes som motivasjon og grunnlag for vitalt egentreningsarbeid. Tirsdag forrige uke gjennomførte vi 40 metertester på Olympiatoppen. Uka etter testet vi de resterende muskelfibrene i Nordli-testen.

 Spesielt på 40 meter var resultatene gode og imponerende. Fysisk guru og kostholdsekspert ved Rønningen FHS, Bent Brattbakken, har tatt en titt på resultatene:

 -Dette er en nyttig test for fotballspillere. Her får de målinger ved 5, 10, 15, 20, 30 og 40 meter. Det gir den enkelte god oversikt over hva de bør jobbe videre med. I tillegg spiller jo mange andre faktorer inn når man spiller fotball. Hvor mange repeterte spurter klarer man med høy fart, hvor rask er man i hodet, hvordan bruker man farten sin. Dette må man også reflektere over.

Uka etter kjørte vi Nordli-testen. En utholdenhetstest hvor man løper mellom to kjegler med 30 meters avstand i 7 minutter. Toppidrettslærer Ingvild har sine tanker rundt utholdenhet:

-Mange viste at de er der de bør være, men jeg vil ha flere opp et standardavvik til re-testen. Om man gjør jobben her vil man orke mer i kamper, treninger og man vil få flere og bedre innvolveringer. Men det løper seg ikke selv, noen må gjøre jobben.

 Før den jobben gjøres skal det imidlertid kobles av i Brasil. Så starter oppkjøringen for alvor i slutten av november. Svein Tore Brandshaug har sitt og si om de neste ukene:

-Nå skal vi koble av med strand, beachvolley, fotball, tennis, surfing, gruppekohesjon, kulturelt dypdykk og knytte relasjoner utenfor banen. Det er aldri feil og kan umulig skade noen. Vi skal jakte gode opplevelser og skape overskudd.

Elevene er innstilt på dette. Noe Aksel Sørloth kan forsikre oss om:

 -Jeg skal by enda mer på meg selv og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

 ”Stemning er et nøkkelord da”, avslutter Nicolai Hogstad