DSC_0011_9

Rønningen toppfotball fortsetter å levere varene

Toppfotball
Del på Facebook

Vi skriver 26 januar på kalenderen. Fortsatt har Rønningen toppfotball(jenter og gutter) ikke tapt en kamp siden skolestart.

For en drøy uke siden deltok gutta på den årlige futsalturneringen i Persbråtenhallen. Der var de aller fleste videregående skolene i Oslo med fotballinje deltakere. Etter en litt småtrøbblete start med 1-1 mot Ulsrud hevet gutta seg betraktelig. Kompakte defensivt og masse bevegelser der ballen gikk på få berøringer gjorde at vi gikk greit videre fra gruppespillet etter 1-0 mot Bjerke og 3-0 over Persbråten 2. I semifinalen sto Persbråten 1 på motsatt side. Også her ble vestkantungdommen satt på plass. 2-0 og vi var i finalen. I finalen sto Lambertseter på motsatt side av banen. Etter at lagene tok og følte litt på hverandre de første minuttene fikk den forløsende scoringen. Da slapp gutta seg virkelig løs og den berømte ketchupeffekten ble et faktum. Vi stoppet på 3-0 og gutta kunne ta med seg bøtta hjem til Rønningen. Julien ble for øvrig kåret til turnerings beste spiller, noe den ydmyke amerikaneren delte med resten av laget.


To dager senere var vi på plass i Fredrikstad hvor Haugetuns årlige natturnering ble spilt. Til tross for litt tunge hoder og slitne øyne var det ikke særlig tvil om hvem som har det beste fotballaget blant folkehøgskolene dette året. Både jentene og guttene gikk gjennom hele turnering uten og slippe inn et eneste mål noe som vitner om sterk karakter og vilje til å gjøre en jobb for laget. Dermed fikk kunne vi hente hjem 3 pokaler av 3 mulige(på 3 dager) og fortsetter det slik vil rektor Svein Harsten få store problemer med å vite hvor han skal plassere de, til tross for at et splitter nytt idrettsanlegg står ferdig i løpet av få uker.