Eikrem1 490X245

Storfint besøk av Norges beste ballspiller

Idrett og ball Toppfotball
Del på Facebook

A-landslaget og Heerenveens midtbanegeneral, klassespilleren Magnus Wolff Eikrem, har mye å ta seg til om dagen. Han har nettopp spilt landskamp mot Sveits, og var i utgangspunktet på vei tilbake til sin hverdag som profesjonell fotballspiller i Nederland. Likevel valgte den profilerte spilleren, alle vil ha en bit av, å besøke en trening for Rønningen-elever på Voldsløkka.

Eikrem2Etter en tennis-økt, og før en fotballtrening var dette en av de bedre måtene å tilbringe den kulinariske opplevelsen lunsjen er. Pose og sekk-basert konsept. Og inspirerende. Wolff Eikrem, med fortid i Manchester United, to seriegull med Molde, EM-bronse for U21-landslaget og nå fast inventar på Heerenveen, som ligger på femteplass i Nederland sin toppdivisjon (Eresdivisie for spesielt interesserte), delte villig med oss andre.

Trening slår talent 1000 av 1000 ganger

Fra sin tid i Manchester United har Wolff Eikrem gått en god skole.

-United var en stor familie hvor alle hjalp og heiet på hverandre. Spesielt Rio Ferdinand stod fram for meg her, uttalte Eikrem som for øvrig var ulastelig antrukket for anledningen.

Noe av det viktigste han lærte og erfarte var at:

-Trening slår talent tusen av tusen ganger. Og på dette området lærte jeg mest av Gary Neville.

Wolff Eikrem er langt på vei i å skape seg en stor karriere. Likevel erkjente 23-åringen at han aldri hadde vært der han er i dag uten dyktige mennesker rundt seg. I en årrekke har gutten som har stått timevis på treningsfeltet alene, også lært av særdeles raffinerte spillere og trenere i en snau mannsalder:

-De som har betydd mest for min fotballkarriere er Ole Gunnar Solskjær og pappa. De har vært viktige og lært meg mye om holdninger og treningsarbeidet, uttalte gutten som for ordens skyld leier et tre-etasjers hus i idylliske Heerenveen.

På spørsmål om beste medspiller ble Danny Welbeck (Manchester United) nevnt, mens Jack Wilshere (Arsenal) stakk av med prisen for vanskeligste motspiller og hanskes med.

Magnus (som vi i skrivende stund så til de varmeste grader er på fornnavn med) bivånet noen oppvarmingsøvelser, før logistikkbaserte tjenester på Gardermoen stod for tur. Til daglig spiller han for Heerenveen (som trenes av smått legendariske Marco van Basten, for generelt interesserte). Byen er kjent for skøyteløp, og på størrelse med Molde, men fyller likevel stadionkapasiteten på 27.000 tilskuere uke inn og uke ut. Vi takker for kaffen, besøket og inspirasjon i videre treningsarbeid, og ønsker Wolff Eikrem lykke til videre! 

PS. Vi veit hva du heter på Snapchat.

Eikrem3