.jpeg

Slik balanserer Emma toppfotball-livet med folkehøgskolelivet!

Del på Facebook

Emma ønsket et år borte fra skolebenken, og mulighet til å satse på fotballen. Da flyttet hun fra Stryn til Oslo for å starte på Rønningen Folkehøgskole. 

– Jeg vil absolutt anbefale folkehøgskole til de som ønsker å satse på en idrett, fordi du får mulighet til å satse fullt på idretten din, ettersom folkehøgskolen legger veldig opp til det! 

Det sier Emma Sæbø (19) fra Stryn. Tidligere har hun spilt fotball for klubber som Stryn, Kaupanger og Sogndal. 

Gjennom lærerne på Rønningen fikk Emma kontakt med Oslo KFUM (Kåffa), et lag hun selv spilte mot da hun i fjor fortsatt spilte for Sogndal. Hun syntes det virket som en god klubb å spille for, og da hun selv flyttet til Oslo for å gå på Rønningen, fikk hun muligheten. 

– Det har vært veldig fint å starte her fordi skolen legger veldig til rette for at jeg får reist på trening og kamper. 

Emma spiller fotball i flerbrukshallen på Rønningen

For Emma har året på Rønningen, så langt, vært viktig både idrettsmessig og sosialt. 

– Dette året har gitt meg utrolig mange fine øyeblikk både på fotballbanen, men også sosialt med utrolig mange fine folk, som jeg aldri hadde møtt om jeg ikke startet her. 

En av disse menneskene møtte Emma gjennom fotballen, og hennes nye klubb: Synne. 

Synne header ballen

Etter fire år på idrettslinje på videregående kjente Synne Jareld (19) fra Ålesund at hun trengte en pause fra prøver og vanlig skole.

Da valgte hun å søke seg inn på et år på Rønningen Folkehøgskole.

Som en av neste års elever på Toppfotball Jenter, ser hun frem til et år med fullt fokus på fotballen, med hverdagen på Rønningen og som fotballspiller på Kåffa.

– Jeg startet i KFUM Oslo i august 2023. Jeg var fortsatt under opptrening etter korsbåndskade, så jeg begynte å spille for fullt nå i januar. I Kåffa ble jeg tatt godt imot og fikk god oppfølging etter skaden. 

Planen er å fortsette å spille på Kåffa når hun begynner på Rønningen Folkehøgskole til neste år. 

På grunn av linjen Toppfotball som gjør at hun kan kombinere skole med klubbtrening, falt valget på Rønningen. Samtidig har hun flere bekjente som tidligere har gått på Rønningen. 

– De har bare varme ting å si om skolen, forteller hun. 

Synne forteller at hun også anser året på Rønningen som en mulighet til å prøve andre ting.

I tillegg til linjetiden på Topp-fotball, kan hun, som alle andre elever på Rønningen, få muligheten til å velge andre fag å fordype seg i, i løpet av folkehøgskoleåret.

Hun setter pris på at det finnes avbrekk fra fotballen og at hun kan få mulighet til å gjøre helt andre ting. 

– I tillegg til fotball er jeg også veldig glad i musikk, og håper jeg kan lære mer. 

Hvorfor valgte du folkehøgskole til neste år?

– Jeg har hørt masse positivt om folkehøyskole, og har alltid tenkt at det er noe jeg vil oppleve. Jeg ser frem til å møte nye folk, lære masse nytt og forhåpentligvis utvikle meg som fotballspiller. 

 

Les mer om toppfotball-linjen vår her!