I N F O S I D E

thumbnail (1).jpg

Første skoledag

Lørdag 24. august 2024

Foto Video Rønningen Folkehøgskole1.1.jpg

Hva skal jeg pakke?

Se pakketips her

FVS01247.JPG

Hils på lærerne!

Se video her

young-people-3575167_1280.jpg

International students

Information in English

 


LÅN OG STIPEND

  • Du kan allerede nå søke om støtte til Lån og stipend i Lånekassen. Søknadsfristen er 15.november.

  • Du kan låne 137 900 kr av Lånekassen for skoleåret 2024-25 (Dette er fullt lån og stipend)

  • 40% av lånet kan bli til stipend etter bestått folkehøgskoleår. (For å få bestått skoleåret, kan du ikke ha udokumentert fravær som overstiger 10%)

  • Når søknaden din er innvilget og signert med BankID, så er neste steg å møte opp første skoledag. 

  • Du mottar pengene få dager etter at du har møtt opp på Rønningen.
    Vi må registrere at du har kommet. 


DETTE KOSTER SKOLEN
OG SLIK SER FORDELINGEN UT:



Rundt den 15. i hver måned vil du få utbetalingen fra Lånekassen. Samtidig vil du motta en faktura fra skolen (Mette). Her kan vi enkelt sette opp betaling via VIPPS om ønskelig.

Som du ser er det ikke så mye til overs til å betale studietur, så her lønner det seg å være tidlig ute å spare! #sommerjobb

Herregården Solsikke.png

Læring for livet 



Vi samtaler, ler, vasker, spiser måltider, diskuterer, baker kake, spiller kort, løser verdensproblemer, forelsker oss, spiller volleyball og blir kjent utenom linjefagene. På en unik måte deler du hverdag med mennesker som kanskje har vokst opp på en helt annen måte enn du selv har.

Vi erfarer forskjeller og likheter, hva gjør det med meg? Og du får se på deg selv og dine tradisjoner gjennom andres øyne. Hvert år skapes det dype vennskap, som for noen varer lenge etter skoleåret er avsluttet. Internatlivet er en arene hvor varme, respekt, kommunikasjon, selvinnsikt og forståelse øves på.



Vi lever sammen i "Bydelene våre"
  


Rommene fordeles på ulike avdelinger som vi kaller for Bydeler. Disse har navn fra Oslos bydeler. Du kan for eksempel tilhøre bydel Frogner, Sagene eller Stovner eller St. Hanshaugen. Bydelen er ditt hjem og naboene er din familie.

De aller fleste elevene bor på dobbeltrom. Noen få bor på enkelt- og trippelrom. Du flytter inn på et «hotellstandard» flott rom med bad på/nært rommet. Men Rønningen er ikke et hotell; du er selv ansvarlig for vask og vedlikehold av både eget rom og fellesarealene.


En dag i uken
møtes alle vi som bor på samme etasje. Her sjekker vi inn og deler erfaringer, fordeler ansvar og finner gode løsninger. Vasketips og «life hacks».


Hver onsdag
deler vi etasjen i mindre grupper og har Bydelsmøte. Her diskuterer vi ulike tema. Noen ganger inspirert av gjester som har vært på besøk, eller andre tema som; forventninger, drømmer, hjemlengsel, frihet og ansvar, respekt.


En gang i måneden
deler vi bydelen i to og har små samtalegrupper. Som elev får du mange muligheten til å skape innhold i hverdagen din - og reflektere over vennskap, vaner, ansvar og frihet.


«Vi blir litt som en familie, vi skal ta vare på oss selv og på hverandre. Ja, óg vaske huset da.» (Sitat elev)


Rommet ditt
skal være et godt sted hvor du skal få slappe av og bare være deg. Tidlig i skoleåret blir du og romkameraten din enige om hvilke regler som er viktige for å skape et godt hjem for dere som bor der.


Romfordelingen
er en prosess som jobbes med helt fram til skolestart. Ønsker som meldes inn via Questback-undersøkelsen blir vektlagt, men ikke alltid innfridd.  Elever som kjenner hverandre fra tidligere plasseres i utgangspunktet ikke på samme rom. Det skal være mulig å sove fra KL 23.00, derfor oppfordrer vi alle til å henge i Elevstuen ved Kafè Ubuntu; et hengested som tåler lyd litt senere på kvelden :-)


Praktisk info

  • Det skal være ro på internatet fra kl 23.00

  • Vis hensyn ved bruk av lyd og musikkanlegg, bruk helst headsets.

  • Det er ikke tillat med TV eller elektriske artikler som kjøleskap, vannkoker og toastjern på rommet. 

  • Det er ikke anledning til å ha kjæledyr på internatene.

  • Sengen på rommet ditt er 90x200 cm. På rommet har du dyne, pute, klesskap, pult og hylle. Dersom du har behov for allergivennlig dyne eller pute, kan du ta med dette hjemmefra. 

  • Ta gjerne med noe personlig som du vil pynte rommet med. Men merk deg at det kun er lov til å henge opp ting på veggen med "lærertyggis".

  • Skader som oppstår på rommet eller på fellesareal må meldes til bydelslærer og vaktmester, og utbedres fortløpende. Rommet og inventar forlates rent og i god stand ved slutten av skoleåret. Dersom dette ikke er tilfelle sendes faktura.

  • Den dagen du drar hjem på ferie, vil ditt nøkkelarmbånd slutte å fungere kl 16.00, og da må man ha forlatt rommet sitt. Resepsjonen er normalt åpen til kl 18.00.

  • I skolens ferier er internatene stengt. Du kan ha alle tingene dine der, men nøkkelbrikken slutter å fungere klokken 16.00 siste dag før feriene og da må du ha forlatt rommet.

  • For å unngå å miste klær og ting, så kan vi anbefale at du merker klærne dine med merkelapp før du kommer hit.