Hvordan er maten?

RESTAURANTKOKKER: Kjøkkensjef Oskar (foran) og assisterende kjøkkensjef Espen Sundheim rocker kjøkkenet.

-Vi mikser storkjøkken med restaurant!

Oskar Flyman og Espen Sundheim utvider både smaksløkene og grensene for mat skapt på et storkjøkken. Som kjøkkensjef og assisterende kjøkkensjef ønsker de å blande inn både kjærlighet og lidenskap i måltidene som havner på bordet i matsalen.

- Vi ønsker å lage ærlig, smakfull og spennende mat fra bunnen, forteller Espen engasjert, som ukentlig tilbyr valgfaget Student-gourmet.

- I løpet av skoleåret kommer også et eget bakeri som åpner for hjemmebakt brød, rett ifra stekeovnen, informerer Oskar.

Se video av en vanlig middag på Rønningen.

Fra restaurant til folkehøgskole

Rønningen folkehøgskole er prisgitt to kokker med restaurantbakgrunn, og deres lidenskap på kjøkkenet får positive ringvirkninger for elevene.

- Maten er dritgod, forteller 2.-årselevene Martine Ildgruben Birkeland og Helene Borge. Jeg ser frem til middagen hver eneste dag - både tradisjonell, norsk mat og mer spenstige retter inspirert fra ulike land.

- Kjøkkenet er også flinke til å lytte til ønsker fra elevene og tilpasse menyene deretter, avslutter Helene.

Martine Ildgruben Birkeland og Helene Berge roser variasjonen mellom tradisjonell mat og spennende nye smaker.

DIGGER DET: Martine og Helene verdsetter variasjonen på middagene og har kun bøttevis av ros å komme med til de proffe kokkene på kjøkkenet.